Оружје, експлозив, дојава о бомби...

Након што је саслушано 37 особа у "случају Јајинци", а затим и проналаска арсенала оружја у Новом Београду, и дојаве о бомби у насељу Белвил, у којем је и стан Александра Вучића, премијер је данас наложио надлежним безбедносним органима да не излазе у јавност са информацијама о догађајима у Јајинцима и на Новом Београду.

Србија 02.11.2016 | 22:54
Оружје, експлозив, дојава о бомби...
Премијер Србије, иначе, данас није дошао на посао у зграду владе, и отказао је све састанке, а његови сарадници не знају где се налази и шта је разлог недоласка.

Медији су пренели незваничну информацију да, у складу с Вучићевим налогом, информације о оружју пронађеном у близини пориодичне куће премијера у Јајинцима и у гаражи у Новом Београду неће бити изношене у јавност док се истрага не оконча.

У том је контексту председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић одложио седницу тог тела планирану за сутра, а на којој је било планирано да директори безбедносних агенција информишу чланове одбора о угрожавању безбедности премијера.

"Проценио сам да је потребно дати више времена безбедносним службама за комплетан извештај о угрожавању безбедности премијера и његове породице и одлучио сам да одложим седницу одбора", рекао је Бечић Тањугу.

У дану кад се истрага наставља саслушањем осталих "безбедносно интересантних особа", од 97 колико регистровано у близини породичне куће премијера у Јајинцима у данима непосредно пре и у дану откривања оружја, и када се истрага наставља у вези с оружјем из гараже у Новом Берограду, стигла је и дојава о бомби, због које је евакуисана зграда компаније "Ер Србија" у новобеоградском насељу Белвил.

Поједини медији јављају да је реч о згради у којој стан има и премијер Александар Вучић, а неки наводе да је реч о згради у близини оне у којој је Вучихев стан.

Званичних потврда те информације нема.

Припадници МУП-а и контрадиверзионе јединице почели су полако да напуштају лице места, око 14.00 часова, а претходно је "паук", у пратњи полицијских инспектора, одвезао бели Пежо 406 из подземног паркинга у Белвилу.

У овом тренутку нису познати детаљи о овом догађају, нити о природи његове везе са безбедносном кризом.

Претходно је претња "лоцирана" у згради у којој је и пословница компаније "Ер Србија", а из које је у међувремену потврђено да су њихови запослени напустили зграду док се не обаве провере.

Извор: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

зумба

02.11.2016 12:55

Ми мислили да је, како је Вуциц рекао,Србија "главни фактор стабилности" у региону.Није јасно у којем региону,мозда сумадијском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

24 минута

02.11.2016 12:57

Е бас ме занима како це се оконцати ова истрага, али вјероватно као и претходних 5-6, колико је и било покусаја "атентата" на Вуцка, тј, тресла се гора, родио се мис, затаји и ником ниста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

02.11.2016 13:26

Воја ће да вас растури на следећим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРАБАЦ

03.11.2016 09:16

ВОЈА ЈЕ ДАЛЕКА ПРОСЛОСТ.

Name

уа

02.11.2016 13:39

Доци це њему Додик главе а и јест га Вуциц подрзавао,а овај је веци вук од Вуцица све веза из РС-рпске и радикала из Србије пази се Вуцко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

02.11.2016 13:41

Лоша режија. Мора да је Кустурица режирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

02.11.2016 19:52

Синоц сам гледао Цирилицу и цуо паметне ствари од сколованих људи. Попут Бозидара Спасица и њему слицних ви немате тог образованог кадра.Безбиједоносне слузбе не могу водити пекари,лимари.бравари,возаци итд,под командом страних обавестајаца.Код нас у БХ је јос гора ситуација,назалост.

ОДГОВОРИТЕ