Oružje, eksploziv, dojava o bombi...

Nakon što je saslušano 37 osoba u "slučaju Jajinci", a zatim i pronalaska arsenala oružja u Novom Beogradu, i dojave o bombi u naselju Belvil, u kojem je i stan Aleksandra Vučića, premijer je danas naložio nadležnim bezbednosnim organima da ne izlaze u javnost sa informacijama o događajima u Jajincima i na Novom Beogradu.

Srbija 02.11.2016 | 22:54
Oružje, eksploziv, dojava o bombi...
Premijer Srbije, inače, danas nije došao na posao u zgradu vlade, i otkazao je sve sastanke, a njegovi saradnici ne znaju gde se nalazi i šta je razlog nedolaska.

Mediji su preneli nezvaničnu informaciju da, u skladu s Vučićevim nalogom, informacije o oružju pronađenom u blizini poriodične kuće premijera u Jajincima i u garaži u Novom Beogradu neće biti iznošene u javnost dok se istraga ne okonča.

U tom je kontekstu predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić odložio sednicu tog tela planiranu za sutra, a na kojoj je bilo planirano da direktori bezbednosnih agencija informišu članove odbora o ugrožavanju bezbednosti premijera.

"Procenio sam da je potrebno dati više vremena bezbednosnim službama za kompletan izveštaj o ugrožavanju bezbednosti premijera i njegove porodice i odlučio sam da odložim sednicu odbora", rekao je Bečić Tanjugu.

U danu kad se istraga nastavlja saslušanjem ostalih "bezbednosno interesantnih osoba", od 97 koliko registrovano u blizini porodične kuće premijera u Jajincima u danima neposredno pre i u danu otkrivanja oružja, i kada se istraga nastavlja u vezi s oružjem iz garaže u Novom Berogradu, stigla je i dojava o bombi, zbog koje je evakuisana zgrada kompanije "Er Srbija" u novobeogradskom naselju Belvil.

Pojedini mediji javljaju da je reč o zgradi u kojoj stan ima i premijer Aleksandar Vučić, a neki navode da je reč o zgradi u blizini one u kojoj je Vučihev stan.

Zvaničnih potvrda te informacije nema.

Pripadnici MUP-a i kontradiverzione jedinice počeli su polako da napuštaju lice mesta, oko 14.00 časova, a prethodno je "pauk", u pratnji policijskih inspektora, odvezao beli Pežo 406 iz podzemnog parkinga u Belvilu.

U ovom trenutku nisu poznati detalji o ovom događaju, niti o prirodi njegove veze sa bezbednosnom krizom.

Prethodno je pretnja "locirana" u zgradi u kojoj je i poslovnica kompanije "Er Srbija", a iz koje je u međuvremenu potvrđeno da su njihovi zaposleni napustili zgradu dok se ne obave provere.

Izvor: Tanjug

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

zumba

02.11.2016 12:55

Mi mislili da je, kako je Vucic rekao,Srbija "glavni faktor stabilnosti" u regionu.Nije jasno u kojem regionu,mozda sumadijskom.

ODGOVORITE
Name

24 minuta

02.11.2016 12:57

E bas me zanima kako ce se okoncati ova istraga, ali vjerovatno kao i prethodnih 5-6, koliko je i bilo pokusaja "atentata" na Vucka, tj, tresla se gora, rodio se mis, zataji i nikom nista...

ODGOVORITE
Name

02.11.2016 13:26

Воја ће да вас растури на следећим изборима.

ODGOVORITE
Name

VRABAC

03.11.2016 09:16

VOJA JE DALEKA PROSLOST.

Name

ua

02.11.2016 13:39

Doci ce njemu Dodik glave a i jest ga Vucic podrzavao,a ovaj je veci vuk od Vucica sve veza iz RS-rpske i radikala iz Srbije pazi se Vucko.

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

02.11.2016 13:41

Loša režija. Mora da je Kusturica režirao.

ODGOVORITE
Name

rodjo

02.11.2016 19:52

Sinoc sam gledao Cirilicu i cuo pametne stvari od skolovanih ljudi. Poput Bozidara Spasica i njemu slicnih vi nemate tog obrazovanog kadra.Bezbijedonosne sluzbe ne mogu voditi pekari,limari.bravari,vozaci itd,pod komandom stranih obavestajaca.Kod nas u BH je jos gora situacija,nazalost.

ODGOVORITE