Видео: Фетел прошао без казне за псовање!

ФИА неће казнити возача Ферарија Себастијана Фетела због непримереног понашања и бројних псовки у завршници трке Формуле 1 у Мексику.

Остали спортови 03.11.2016 | 21:45
Видео: Фетел прошао без казне за псовање!
Председник ФИА Жан Тод рекао је да је одлука донета на "посебној основи" и да Фетел неће пред дисциплинску комисију Ф1, пошто је четвороструки светски првак послао писмо извињења ФИА као и директору трке Чарлију Вајтингу.

Фетел је навео и да ће контактирати возача Ред Була Макса Ферстапена и да се такав инцидент неће поновити. Немац је био љут због вожње младог Холанђанина у самој завршници недељне трке у Мексику, а обраћајући се људима у свом боксу путем радија упутио је и псовке директору трке ФИА Чарлију Вајтингу, као и Ферстапену.

У самој завршници трке у Мексику Фетел се борио са Ферстапеном за треће место, возач Ред Була је у једном тренутку излетео са стазе, прешао преко траве и вратио се испред четвороструког светског првака, због чега је стекао непоштену предност и требало је да му препусти позицију али то није учинио.

Ферстапен је трку завршио на трећем месту, али је одмах по завршетку добио казну додавања пет секунди на резултат па је пао на пето место, а Фетелу је припало треће место. Међутим, Фетел је кажњен са десет секунди због опасне вожње, па је на крају треће место заузео Данијел Рикардо из Ред Була, а Немац је пао на пето.

"После искреног извињења, предсеник ФИА одлучио је да не покрене дисциплински поступак против Фетела. ФИА ће увек осудити непристојан речник у мото спорту, посебно када је упућен челницима или колегама возачима", наводи се у саопштењу ФИА.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар