Video: Fetel prošao bez kazne za psovanje!

FIA neće kazniti vozača Ferarija Sebastijana Fetela zbog neprimerenog ponašanja i brojnih psovki u završnici trke Formule 1 u Meksiku.

Ostali sportovi 03.11.2016 | 21:45
Video: Fetel prošao bez kazne za psovanje!
Predsednik FIA Žan Tod rekao je da je odluka doneta na "posebnoj osnovi" i da Fetel neće pred disciplinsku komisiju F1, pošto je četvorostruki svetski prvak poslao pismo izvinjenja FIA kao i direktoru trke Čarliju Vajtingu.

Fetel je naveo i da će kontaktirati vozača Red Bula Maksa Ferstapena i da se takav incident neće ponoviti. Nemac je bio ljut zbog vožnje mladog Holanđanina u samoj završnici nedeljne trke u Meksiku, a obraćajući se ljudima u svom boksu putem radija uputio je i psovke direktoru trke FIA Čarliju Vajtingu, kao i Ferstapenu.

U samoj završnici trke u Meksiku Fetel se borio sa Ferstapenom za treće mesto, vozač Red Bula je u jednom trenutku izleteo sa staze, prešao preko trave i vratio se ispred četvorostrukog svetskog prvaka, zbog čega je stekao nepoštenu prednost i trebalo je da mu prepusti poziciju ali to nije učinio.

Ferstapen je trku završio na trećem mestu, ali je odmah po završetku dobio kaznu dodavanja pet sekundi na rezultat pa je pao na peto mesto, a Fetelu je pripalo treće mesto. Međutim, Fetel je kažnjen sa deset sekundi zbog opasne vožnje, pa je na kraju treće mesto zauzeo Danijel Rikardo iz Red Bula, a Nemac je pao na peto.

"Posle iskrenog izvinjenja, predsenik FIA odlučio je da ne pokrene disciplinski postupak protiv Fetela. FIA će uvek osuditi nepristojan rečnik u moto sportu, posebno kada je upućen čelnicima ili kolegama vozačima", navodi se u saopštenju FIA.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar