Видео - МЛБ: Чикаго чека титулу после 108 година!

Светска серија, финале професионалне америчке бејзбол лиге (МЛБ) представља својеврсни спектакл у САД сваке године, али је ове достигла врхунац узбуђења.

Остали спортови 02.11.2016 | 22:15
Видео - МЛБ: Чикаго чека титулу после 108 година!
Није разлог тома само то што ће Чикаго Кабси и Кливленд Индијанси играти седми меч, ни то што су Кабси "мајсторицу" изборили у Охају након што су губили 3-1 у серији, већ што тим из Илиноиса на титулу чека чак 108, а "индијанци" 70 година!

Кливленд је на титулу у некој од најпопуларнијих професионалних лига (НФЛ, НБА, МЛБ, НХЛ) чекао више од пола века, тај "пост" су ове године коначно прекинули Кавалирси освојивши НБА, а само пола године касније био је на корак од друге преко МЛБ.

Цео Кливленд је чекао шести меч Светске серије, све је било спремно за велику фешту, сјајан увод су им донели Кавалирси победом над Хјустоном неколико сати раније, али нису издржали притисак. Кабси су направили "брејк" са 9:3 и изборили седми меч, који је такође на програму у Кливленду.

Одлучујућа седма утакмица на програму је у четвртак ујутру један сат иза поноћи по нашем времену. Без обзира да ли волите бејзбол или не, чак ако га ни не разумете, препоручујемо да погледате бар део меча јер ћете присуствовати историји.
 
Гости су захваљујући моћном нападу већ након прве измене водили 3-0, иако је стартни бацач Индијанса Џош Томлин избацио прва два ударача Кабса, а трећи Крис Брајант је брзо скупио два промашаја.

Међутим, у тој напетој ситуацији је успео да удари "хоум ран" за 1-0, на шта су се надовезали Ентони Ризо и Бен Зобрист, да би потпуни дебакл домаћин употпунио неспоразум његових играча у одбрани.

Тајлер Наквин и Лони Чисзенхол се нису могли договорити ко ће покупити лоптицу након ударца Енисона Расела, па је она пала на тло, а Ризо и Зобрист поентирали за 3-0.

Исти играчи су донели Кабсима великих7-0 на трећој измени, уз Шварбера су "сингловима" попунили базе, након чега је менаџер Индијанса Тери Франкона извукао из игре Томлина и увео Дена Отера.

То је била погрешна одлука јер се први ударац Кливленда суочио са Раселом који је одмах ударио први "грен слем" у Светској серији после 11 година за поменутих 7-0.

Тек у четвртом измени Индијанси су показали зубе, Џејсон Кипнис је ударио "дабл" на који је надовезао Мајк Ниполи "синглом" за 7-1, након чега су домаћи играчи напунили безе, али је уследио нови дебакл трагичара меча Наквина који није ускористио сјајну прилику да евентуалним ударцем врати домаћина у игру.

Кипнис је "хоум раном" у петом измени смањио на 7-2, али Индијанси више нису успели да се приближе преокрету. У деветој измени Брајант је извео четврти ударац на мечу након кога је Ризо имао "хоум ран" за два поена и повисио на 9-2 за Кабсе, да би у другој половини последње измене Кливленд поставио коначан резултат.

Оба тима имају по две титуле, али на трећу чекају генерацијама.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар