Video - MLB: Čikago čeka titulu posle 108 godina!

Svetska serija, finale profesionalne američke bejzbol lige (MLB) predstavlja svojevrsni spektakl u SAD svake godine, ali je ove dostigla vrhunac uzbuđenja.

Ostali sportovi 02.11.2016 | 22:15
Video - MLB: Čikago čeka titulu posle 108 godina!
Nije razlog toma samo to što će Čikago Kabsi i Klivlend Indijansi igrati sedmi meč, ni to što su Kabsi "majstoricu" izborili u Ohaju nakon što su gubili 3-1 u seriji, već što tim iz Ilinoisa na titulu čeka čak 108, a "indijanci" 70 godina!

Klivlend je na titulu u nekoj od najpopularnijih profesionalnih liga (NFL, NBA, MLB, NHL) čekao više od pola veka, taj "post" su ove godine konačno prekinuli Kavalirsi osvojivši NBA, a samo pola godine kasnije bio je na korak od druge preko MLB.

Ceo Klivlend je čekao šesti meč Svetske serije, sve je bilo spremno za veliku feštu, sjajan uvod su im doneli Kavalirsi pobedom nad Hjustonom nekoliko sati ranije, ali nisu izdržali pritisak. Kabsi su napravili "brejk" sa 9:3 i izborili sedmi meč, koji je takođe na programu u Klivlendu.

Odlučujuća sedma utakmica na programu je u četvrtak ujutru jedan sat iza ponoći po našem vremenu. Bez obzira da li volite bejzbol ili ne, čak ako ga ni ne razumete, preporučujemo da pogledate bar deo meča jer ćete prisustvovati istoriji.
 
Gosti su zahvaljujući moćnom napadu već nakon prve izmene vodili 3-0, iako je startni bacač Indijansa Džoš Tomlin izbacio prva dva udarača Kabsa, a treći Kris Brajant je brzo skupio dva promašaja.

Međutim, u toj napetoj situaciji je uspeo da udari "houm ran" za 1-0, na šta su se nadovezali Entoni Rizo i Ben Zobrist, da bi potpuni debakl domaćin upotpunio nesporazum njegovih igrača u odbrani.

Tajler Nakvin i Loni Čiszenhol se nisu mogli dogovoriti ko će pokupiti lopticu nakon udarca Enisona Rasela, pa je ona pala na tlo, a Rizo i Zobrist poentirali za 3-0.

Isti igrači su doneli Kabsima velikih7-0 na trećoj izmeni, uz Švarbera su "singlovima" popunili baze, nakon čega je menadžer Indijansa Teri Frankona izvukao iz igre Tomlina i uveo Dena Otera.

To je bila pogrešna odluka jer se prvi udarac Klivlenda suočio sa Raselom koji je odmah udario prvi "gren slem" u Svetskoj seriji posle 11 godina za pomenutih 7-0.

Tek u četvrtom izmeni Indijansi su pokazali zube, Džejson Kipnis je udario "dabl" na koji je nadovezao Majk Nipoli "singlom" za 7-1, nakon čega su domaći igrači napunili beze, ali je usledio novi debakl tragičara meča Nakvina koji nije uskoristio sjajnu priliku da eventualnim udarcem vrati domaćina u igru.

Kipnis je "houm ranom" u petom izmeni smanjio na 7-2, ali Indijansi više nisu uspeli da se približe preokretu. U devetoj izmeni Brajant je izveo četvrti udarac na meču nakon koga je Rizo imao "houm ran" za dva poena i povisio na 9-2 za Kabse, da bi u drugoj polovini poslednje izmene Klivlend postavio konačan rezultat.

Oba tima imaju po dve titule, ali na treću čekaju generacijama.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar