НБА - Дурент пред Тандер: Као да смо у свијету таблоида!

Кевина Дурента у четвртак очекује вероватно најтежи меч каријере, није плеј-оф, није финале, већ у Оукленд стиже Оклахома Сити.

Кошарка 02.11.2016 | 20:15
НБА - Дурент пред Тандер: Као да смо у свијету таблоида!
Девет година Дурантула је предводио Тандер, играли су и финале НБА, а онда је протеклог лета неочекивано одлучио да пређе у Голден Стејт Вориорсе.

Први дуел са клубом у којем је постао један од најбољих играча данашњице имаће у четвртак, па медији већ почињу да брује о његовом сусрету са Раселом Вестбруком.

"То је лудница. Потпуна лудница. Као да живимо у свету таблоида. Ми само желимо да се надмећемо. То је једина битна ствар. Много се прича о томе шта ће бити на трибинама, нико не говори како ће бити на терену. То показује какав је свет данас. Ја немам сукоб ни са ким. Он живи свој живот, ја живим свој. Он ради његов посао, ја радим свој. Непотребно је да се организују анкете поводом тога шта ћемо један другоме рећи. Такве ствари раде деца у основној школи", објаснио је Дурент како види целу ситуацију.

Упркос одласку најбољег играча, Тандер је добро почео нову сезону са три победе у исто толико мечева.

"Гледам Тандер. Расел држи ствари у својим рукама. Скаче, постиже кошеве, асистира. Срећан сам због (Стивена) Адамас и (Виктора) Оладипа, што су коначно добили праву прилику. Али, стварно их гледам. Све оно што сам прошао са овим тимом, не може се тек тако избрисати", рекао је Дурент.

Јасно је да му неће бити свеједно у четвртак у Оракл арени када први пут заигра против тима у дресовима Оклахома Ситија.

"Да, биће лудо! Људима је потребно време да се навикну на то. Али то је стварност. Не желим да гледам на време проведено у Оклахоми као на нешто што је вредно заборава. Провео сам тамо осам посебних година. Биће емотивно. Видећу људе које нисам виђао неко време. Али ја знам свој посао. Наравно, био бих лажов ако бих рекао да је ово утакмица као и свака друга. Јер ово није било каква утакмица", истакао је Дурент.

"Оклахома заузима посебно место у мом срцу. Ти навијачи, без обзира како ме сада називају, знају да када их сретнем на улици, могу да гледају на мене као на свог пријатеља. Те успомене никада се неће избрисати", закључио је Дурантула.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар