NBA - Durent pred Tander: Kao da smo u svijetu tabloida!

Kevina Durenta u četvrtak očekuje verovatno najteži meč karijere, nije plej-of, nije finale, već u Ouklend stiže Oklahoma Siti.

Košarka 02.11.2016 | 20:15
NBA - Durent pred Tander: Kao da smo u svijetu tabloida!
Devet godina Durantula je predvodio Tander, igrali su i finale NBA, a onda je proteklog leta neočekivano odlučio da pređe u Golden Stejt Voriorse.

Prvi duel sa klubom u kojem je postao jedan od najboljih igrača današnjice imaće u četvrtak, pa mediji već počinju da bruje o njegovom susretu sa Raselom Vestbrukom.

"To je ludnica. Potpuna ludnica. Kao da živimo u svetu tabloida. Mi samo želimo da se nadmećemo. To je jedina bitna stvar. Mnogo se priča o tome šta će biti na tribinama, niko ne govori kako će biti na terenu. To pokazuje kakav je svet danas. Ja nemam sukob ni sa kim. On živi svoj život, ja živim svoj. On radi njegov posao, ja radim svoj. Nepotrebno je da se organizuju ankete povodom toga šta ćemo jedan drugome reći. Takve stvari rade deca u osnovnoj školi", objasnio je Durent kako vidi celu situaciju.

Uprkos odlasku najboljeg igrača, Tander je dobro počeo novu sezonu sa tri pobede u isto toliko mečeva.

"Gledam Tander. Rasel drži stvari u svojim rukama. Skače, postiže koševe, asistira. Srećan sam zbog (Stivena) Adamas i (Viktora) Oladipa, što su konačno dobili pravu priliku. Ali, stvarno ih gledam. Sve ono što sam prošao sa ovim timom, ne može se tek tako izbrisati", rekao je Durent.

Jasno je da mu neće biti svejedno u četvrtak u Orakl areni kada prvi put zaigra protiv tima u dresovima Oklahoma Sitija.

"Da, biće ludo! Ljudima je potrebno vreme da se naviknu na to. Ali to je stvarnost. Ne želim da gledam na vreme provedeno u Oklahomi kao na nešto što je vredno zaborava. Proveo sam tamo osam posebnih godina. Biće emotivno. Videću ljude koje nisam viđao neko vreme. Ali ja znam svoj posao. Naravno, bio bih lažov ako bih rekao da je ovo utakmica kao i svaka druga. Jer ovo nije bilo kakva utakmica", istakao je Durent.

"Oklahoma zauzima posebno mesto u mom srcu. Ti navijači, bez obzira kako me sada nazivaju, znaju da kada ih sretnem na ulici, mogu da gledaju na mene kao na svog prijatelja. Te uspomene nikada se neće izbrisati", zaključio je Durantula.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar