Париз: Нишикори прејак, крај за Троицког!

Српски тенисер Виктор Троицки завршио је такмичење на последњем Мастерсу сезоне у Паризу поразом у другом колу.

Тенис 02.11.2016 | 13:15
Париз: Нишикори прејак, крај за Троицког!
Бољи од њега био је пети играч света Кеи Нишикори који је славио рутински у два сета – 6:2, 7:5.

Троицки је претходно у уторак одиграо напоран меч када је спасао две меч лопте против Манарина у првом колу, а против Јапанца није имао шансу.

У првом сету је два пута губио свој сервис, а већи отпор пружио је у наставку. Два пута је стизао предност брејка у другом сету, али Нишикори је меч прлеомио брејком у 11. гему.

Ривал Јапанцу у осмини финала биће бољи из дуела Алберт Рамос – Жо-Вилфред Цонга.

Ток меча:

Од самог старта Јапанац је извршио притисак на српскго тенисера. Троицки је у првом гему успео да спаси две брејк лопте, али је Нишикори ипак направио брејк у петом гему за вођство од 3:2.

Ту је практично и окончан први сет пошто је Нишикори добио и преостала три гема за лаганих 6:2.

Нишикори је серију продужио и на старт другог сета. Направио је нови брејк и повео је са 1:0, али је Троицки успео да изједначи. Није дуго српски тенисер ипак задржао концентрацију, пошто је Јапанац одмах вратио предност на своју страну - 3:1.

Није се српски тенисер предавао, па је уз три везана гема преокренуо ситуацију у другом сету. У шестом гему је сачекао слабије сервисе ривала, поново је вратио брејк, а онда је лако дошао до вођства од 4:3. Ипак, српски тенисер није издржао до краја, а Нишикори је меч решио брејком у 11. гему да би потом лако одсервирао за победу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар