Pariz: Nišikori prejak, kraj za Troickog!

Srpski teniser Viktor Troicki završio je takmičenje na poslednjem Mastersu sezone u Parizu porazom u drugom kolu.

Tenis 02.11.2016 | 13:15
Pariz: Nišikori prejak, kraj za Troickog!
Bolji od njega bio je peti igrač sveta Kei Nišikori koji je slavio rutinski u dva seta – 6:2, 7:5.

Troicki je prethodno u utorak odigrao naporan meč kada je spasao dve meč lopte protiv Manarina u prvom kolu, a protiv Japanca nije imao šansu.

U prvom setu je dva puta gubio svoj servis, a veći otpor pružio je u nastavku. Dva puta je stizao prednost brejka u drugom setu, ali Nišikori je meč prleomio brejkom u 11. gemu.

Rival Japancu u osmini finala biće bolji iz duela Albert Ramos – Žo-Vilfred Conga.

Tok meča:

Od samog starta Japanac je izvršio pritisak na srpskgo tenisera. Troicki je u prvom gemu uspeo da spasi dve brejk lopte, ali je Nišikori ipak napravio brejk u petom gemu za vođstvo od 3:2.

Tu je praktično i okončan prvi set pošto je Nišikori dobio i preostala tri gema za laganih 6:2.

Nišikori je seriju produžio i na start drugog seta. Napravio je novi brejk i poveo je sa 1:0, ali je Troicki uspeo da izjednači. Nije dugo srpski teniser ipak zadržao koncentraciju, pošto je Japanac odmah vratio prednost na svoju stranu - 3:1.

Nije se srpski teniser predavao, pa je uz tri vezana gema preokrenuo situaciju u drugom setu. U šestom gemu je sačekao slabije servise rivala, ponovo je vratio brejk, a onda je lako došao do vođstva od 4:3. Ipak, srpski teniser nije izdržao do kraja, a Nišikori je meč rešio brejkom u 11. gemu da bi potom lako odservirao za pobedu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar