Вулин: Случај Јајинци није почео у Јајинцима

Министар за рад Александар Вулин довео је у везу безбедносну претњу, везано за откриће оружја код породичне куће премијера Србије, са амбасадом САД у Србији.

Србија 02.11.2016 | 13:05
Вулин: Случај Јајинци није почео у Јајинцима
Али, Вулин је истакао да не верује да иза тога стоји америчка држава.

Према његовим речима, случај Јајинци није почео у Јајинцима и не десава се сада, већ је почео изборне ноћи.

"Изнећу нешто што није став Владе Србије, нити сам имао прилику да разменим мишљења са премијером, али пред Србију треба изнети истину и изложити чињенице. Случај Јајинци је почео изборне ноћи, кад је дошло до упада у Републичку изборну комисију свих партија, покушаја да се измене изборни резултати и њихов одлазак код америчког амабсадора Кајла Скота", рекао је Вулин гостујући у емисији "Упитник" на РТС.

Он је навео да је амерички амбасадор претходно шест година боравио у Москви и да одлично зна правила дипломатије - у изборној ноћи не прима власт, не прима ни опозицију, не меша се у то.

"И одмах сутрадан Савамала почиње да буде главна прича, говоре и пишу како ће се режим угушити у крви...Имате службенике америчке амбасаде који иду на те протесте да чују ...а онда га наше службе сниме како дува у пиштаљку и како активно учествује у томе", навео је Вулин.

Како је додао, сваки пут кад Србија жели да постане чвршћа, стабилнија, онда неко на протестима опозиције каже:

"Све је у реду, ту је велика сила која ће срушити ову власт, поново ће одлучивати амбасадори ", рекао је Вулин, додајући да баш тада стиже питање Вучићу да ли ће да призна геноцид у Сребреници.

Он подсећа да је премијер у Градишки у говору рекао да се неће поновити Олуја, а да као одговор на то амерички амабсадор седи на јахти и слика се са Лидијом Удовички, са женом која је хтела да криминализује премијера...

"Када крену притисци, Трепча, имате хватање српског полицајца који одаје тајне, шпијуни покушавају да владају, а Вучић чини ту кључну грешку коју му не праштају - каже да неће допустити да шпијуни вршљају, каже ко су и одакле су... и одмах имате америчке маринце који носе мајице хеловин", рекао је он.

Он истиче да не жели да верује да иза овога стоји америчка држава, али да мора да скрене пажњу на понашање службеника те исте државе и непоштовање које се показује према овој земљи.

"Онда имате да прваци опозиције, ту мислим на ДС, окупљају по кафанама пензионисане генерале и то оне који нису успели да нас уведу у НАТО. Неки од њих су били војни аташеи у Вашингтону, па говоре како ће најпре да оборе Стефановића и Вулина а онда ће доћи до Вучића...."

Говорећи о случају пронађеног оружја он је још рекао:

"Али једно је сигурно. Једног Вучића су хтели да убију, да ли Андреја или Александра, али једног су хтели да убију. Не верујем у случајности да се 97 убица нађе на простору где се нађе зоља, гранате, муниција и све се то нађе на најидеалнијем могућем месту, где људи пролазе и не могу да се одбране", рекао је Вулин.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Игор

02.11.2016 12:31

Хало цовјеце цујес ли ти себе ??? 97 убица се насло у близини тог мјеста ??? Па то нема ни у најлосијим филмовима. Па кад знате да су убице како ходају слободно? Ста ми које полиција не стити, који немамо обезбједјење да радимо кад додјемо у НАСУ СРБИЈУ коју волимо висе од тебе сигурно. Висе смо дали и висе цемо дати за њу од тебе и Владе сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

02.11.2016 14:15

Постоје оперативни радови посље. Знаци људи који су евидентирани,које се прислускује и прати. Знаци дан касније су путем ГПС установили да је у том кругу било 97 таквих. Мозда их је било и 897. У сваком слуцају овај Вулин ми је бас кома, ко Мистер Беан.

Name

Јован

02.11.2016 12:33

Вулин је за установу Лаза Лазаревић а не за политику и јавне наступе.Поражавајуће

ОДГОВОРИТЕ