ДФ упозорава: Ситуација алармантна

Упозоравамо грађане Босне и Херцеговине, посебно Федерације БИХ, да владајући  унутарстраначки коалициони капацитети пуцају на свим шавовима, а највидније размимоилажење је међу лидерима СДА, ХДЗ-а и СББ-а.

Босна и Херцеговина 02.11.2016 | 10:59
ДФ упозорава: Ситуација алармантна
У најновијем медијском иступу то је, у врло оштрој и јасној форми нагласио и предсједник ХДЗ-а, Драган Човић, изјавивши да „овако више не иде“.

Прије тога, а након свједочења Фахрудина Радончића у Приштини, потпуно је „пукла тиква“ између њега и Изетбеговића. Наивна и испразна тумачења како сукоб и „хладни односи“ међу лидерима никако неће утицати на функционисање коалиције – не пију воду у практичном, свакодневном политичком животу.

Парламент Федерације четири мјесеца не ради, а за то вријеме „принципијелна коалиција“, њени заступници на најдрскији начин, не имајући ни зрно стида – узимају подобре плате сваки мјесец. Још немуштије стоји констатација о њима као заштитницима и бранитељима интереса сва три народа, јер нису у питању никакви народи већ кладионице и шумско богатство, како га расталити и ко ће се и гдје уталити.

Евидентан је, посебно након локалних избора, разлаз у врховима СДА, јер побједе независних кандидата у неким федералним општинама/опћинама говоре боље од било каквог теоретисања. Докле досеже губљење компаса код „најважније странке у Бошњака“, показује примјер избора у Бијељини.

Дакле, тамо је побиједио Мићо Мичић, а скупштинску већину у том граду чиниће одборници СДС-а, ПДП-а, НДП-а, СДА и СРС „др.ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ”!!!

Који је слиједећи потез челника СББ-а, а и у његовој странци све је више присутна нервоза и незадовољство појединих чланова и заступника нерадом Парламента, видјећемо.

Како рече Драган Човић, ових дана поново ће се састати та „чувена тројка“, а шта ће тај састанак получити за јавност а шта битније промјенити, сазнаћемо сви нешто касније. У свакодневном животу, у новим задуживањима, у новим кадровским комбинаторикама. А за Столац, Мостар и Сребреницу? Е, то су ствари које свима њима служе само као окидачи за нове сукобе и неспоразуме и за држање сталних тензија ког народа и грађана ове земље.

Општински избори су ипак потврдили да су гласачи (а пола их није изашло на изборе) и овај пут повјерење дали истим онима који већ двадесет и кусур година растачу ову земљу ,продају све што се продати може, а најновији подаци о „пораслој штедњи становништва“, ако се имало разложе – показују код кога је већина тих „уштеђених пара“.

Дакле, бирачи су рекли своје, оно што једино може како – тако одржати  ову коматозну коалицију јесте финансијски интерес и даља пљачка ове земље. А манипулатори из централа ове три странке, то вјешто раде. Клупко је замотано, свако свакога за нешто има, тако да ћемо мало сачекати да проради „правна држава“.

Одатле и ово упозорење, јер је питање докле ће се овако моћи? Федерални парламент је одавно био зрео да због нерада буде распуштен. А знате ли од кога то зависи? И шта послије слиједи? И коме то не одговара. Па, онима, с а почетка, средине и краја овог саопштења – владајућој коалицији!

Демократска фронта

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Душко Дугоушко

02.11.2016 10:05

Све се ради против поштена човјека и нормалног система!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

02.11.2016 11:15

Познас ли ти неког ко је постен,осим самог себе?

Name

Михаило

02.11.2016 11:43

Дугоуско, тацно је тако. То сви знају и сви цуте. Врана врану оци не вади!

Name

Пикси

02.11.2016 11:55

Познајем зумба, познајем. Има људи.

Name

Кицо

02.11.2016 19:04

Истина ни он није пуно направијо за осам година док је био са њима,ал ума битна разлика између њих ,он је увјек жешче бранио интересе БиХ!

Name

Драган

03.11.2016 07:18

Кицо, мани се интереса БиХ, Југославије, Србије, Хрватске...вријеме је за интерес обичног човјека!

Name

Геограпхy

02.11.2016 10:14

све је ово тачно само што и Комшић за добра два мандата у Предсједништву БиХ урадио једно велико НИШТА за ову земљу и грађане већ је уредно 8 година примао плату а ништа није радио. И ДФ има посланике у парламенту ФБиХ јесу ли се можда они одрекли мјесечних примања зато што парламент не засиједа Одговор знамо сви НИСУ. Зато Комшићу не лапрдај џаба сви сте ви исти зато ко год може и чим прије бјежати из ове земље

ОДГОВОРИТЕ
Name

револуција

02.11.2016 10:15

Какви бираци сунце вам љубим, пола избора купили парама пореских обвезника ,НАСИМ парама.Па сви знају како ови у РС опстају на власти,поткупи,купи,уцјени,запријети,припрети,обецај итд...Само улица и не врацат се са улице док не додје до промјене ил док сви не помремо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.11.2016 12:41

Тако је. А сад излази на улицу. И узми транспарент. И обавезно написи несто на њему. Немој да буде празан.

Name

Хмммм

02.11.2016 10:31

Расталити,уталити...Јадног саопштења али то је клосар Комсиц и његов "царсијски"говор,шатро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срп

02.11.2016 11:46

Није то Комшић и његов ниво говора него опис стоке о којој говори и нивоа којем стога, багра и олош припадају.