DF upozorava: Situacija alarmantna

Upozoravamo građane Bosne i Hercegovine, posebno Federacije BIH, da vladajući  unutarstranački koalicioni kapaciteti pucaju na svim šavovima, a najvidnije razmimoilaženje je među liderima SDA, HDZ-a i SBB-a.

Bosna i Hercegovina 02.11.2016 | 10:59
DF upozorava: Situacija alarmantna
U najnovijem medijskom istupu to je, u vrlo oštroj i jasnoj formi naglasio i predsjednik HDZ-a, Dragan Čović, izjavivši da „ovako više ne ide“.

Prije toga, a nakon svjedočenja Fahrudina Radončića u Prištini, potpuno je „pukla tikva“ između njega i Izetbegovića. Naivna i isprazna tumačenja kako sukob i „hladni odnosi“ među liderima nikako neće uticati na funkcionisanje koalicije – ne piju vodu u praktičnom, svakodnevnom političkom životu.

Parlament Federacije četiri mjeseca ne radi, a za to vrijeme „principijelna koalicija“, njeni zastupnici na najdrskiji način, ne imajući ni zrno stida – uzimaju podobre plate svaki mjesec. Još nemuštije stoji konstatacija o njima kao zaštitnicima i braniteljima interesa sva tri naroda, jer nisu u pitanju nikakvi narodi već kladionice i šumsko bogatstvo, kako ga rastaliti i ko će se i gdje utaliti.

Evidentan je, posebno nakon lokalnih izbora, razlaz u vrhovima SDA, jer pobjede nezavisnih kandidata u nekim federalnim opštinama/općinama govore bolje od bilo kakvog teoretisanja. Dokle doseže gubljenje kompasa kod „najvažnije stranke u Bošnjaka“, pokazuje primjer izbora u Bijeljini.

Dakle, tamo je pobijedio Mićo Mičić, a skupštinsku većinu u tom gradu činiće odbornici SDS-a, PDP-a, NDP-a, SDA i SRS „dr.VOJISLAV ŠEŠELJ”!!!

Koji je slijedeći potez čelnika SBB-a, a i u njegovoj stranci sve je više prisutna nervoza i nezadovoljstvo pojedinih članova i zastupnika neradom Parlamenta, vidjećemo.

Kako reče Dragan Čović, ovih dana ponovo će se sastati ta „čuvena trojka“, a šta će taj sastanak polučiti za javnost a šta bitnije promjeniti, saznaćemo svi nešto kasnije. U svakodnevnom životu, u novim zaduživanjima, u novim kadrovskim kombinatorikama. A za Stolac, Mostar i Srebrenicu? E, to su stvari koje svima njima služe samo kao okidači za nove sukobe i nesporazume i za držanje stalnih tenzija kog naroda i građana ove zemlje.

Opštinski izbori su ipak potvrdili da su glasači (a pola ih nije izašlo na izbore) i ovaj put povjerenje dali istim onima koji već dvadeset i kusur godina rastaču ovu zemlju ,prodaju sve što se prodati može, a najnoviji podaci o „porasloj štednji stanovništva“, ako se imalo razlože – pokazuju kod koga je većina tih „ušteđenih para“.

Dakle, birači su rekli svoje, ono što jedino može kako – tako održati  ovu komatoznu koaliciju jeste finansijski interes i dalja pljačka ove zemlje. A manipulatori iz centrala ove tri stranke, to vješto rade. Klupko je zamotano, svako svakoga za nešto ima, tako da ćemo malo sačekati da proradi „pravna država“.

Odatle i ovo upozorenje, jer je pitanje dokle će se ovako moći? Federalni parlament je odavno bio zreo da zbog nerada bude raspušten. A znate li od koga to zavisi? I šta poslije slijedi? I kome to ne odgovara. Pa, onima, s a početka, sredine i kraja ovog saopštenja – vladajućoj koaliciji!

Demokratska fronta

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Duško Dugouško

02.11.2016 10:05

Sve se radi protiv poštena čovjeka i normalnog sistema!

ODGOVORITE
Name

zumba

02.11.2016 11:15

Poznas li ti nekog ko je posten,osim samog sebe?

Name

Mihailo

02.11.2016 11:43

Dugousko, tacno je tako. To svi znaju i svi cute. Vrana vranu oci ne vadi!

Name

Piksi

02.11.2016 11:55

Poznajem zumba, poznajem. Ima ljudi.

Name

Kico

02.11.2016 19:04

Istina ni on nije puno napravijo za osam godina dok je bio sa njima,al uma bitna razlika između njih ,on je uvjek žešče branio interese BiH!

Name

Dragan

03.11.2016 07:18

Kico, mani se interesa BiH, Jugoslavije, Srbije, Hrvatske...vrijeme je za interes običnog čovjeka!

Name

Geography

02.11.2016 10:14

sve je ovo tačno samo što i Komšić za dobra dva mandata u Predsjedništvu BiH uradio jedno veliko NIŠTA za ovu zemlju i građane već je uredno 8 godina primao platu a ništa nije radio. I DF ima poslanike u parlamentu FBiH jesu li se možda oni odrekli mjesečnih primanja zato što parlament ne zasijeda Odgovor znamo svi NISU. Zato Komšiću ne laprdaj džaba svi ste vi isti zato ko god može i čim prije bježati iz ove zemlje

ODGOVORITE
Name

revolucija

02.11.2016 10:15

Kakvi biraci sunce vam ljubim, pola izbora kupili parama poreskih obveznika ,NASIM parama.Pa svi znaju kako ovi u RS opstaju na vlasti,potkupi,kupi,ucjeni,zaprijeti,pripreti,obecaj itd...Samo ulica i ne vracat se sa ulice dok ne dodje do promjene il dok svi ne pomremo

ODGOVORITE
Name

Re

02.11.2016 12:41

Tako je. A sad izlazi na ulicu. I uzmi transparent. I obavezno napisi nesto na njemu. Nemoj da bude prazan.

Name

Hmmmm

02.11.2016 10:31

Rastaliti,utaliti...Jadnog saopštenja ali to je klosar Komsic i njegov "carsijski"govor,šatro...

ODGOVORITE
Name

Srp

02.11.2016 11:46

Nije to Komšić i njegov nivo govora nego opis stoke o kojoj govori i nivoa kojem stoga, bagra i ološ pripadaju.