Премијерлигаши постају прескупи, слиједи ''кинески напад'' на Француску!

Клуб који је лансирао Платинија иде за 20.000.000! Чекају се само банковне гаранције...

Фудбал 04.11.2016 | 11:30
Премијерлигаши постају прескупи, слиједи ''кинески напад'' на Француску!
Клод Куни је био иновативан човек. Кад су градске власти окренула леђа ФК Нансију, суграђанима је послао чак 18.000 писама како би их заинтересовао за оснивање новог клуба. Организовао је пријатељске утакмице како би зарадио новац за тај циљ. Сан му се испунио 1967. године када је Нанси добио дозволу да се такмичи у професионалним лигама. Куни ту није стао, Нанси је први француски клуб који је основа омладинску академију. Нанси је био клуб који је у фудбалску орбиту лансирао Мишела Платинија. Чак осам година је Платинипровео у клубу пре но што је отишао за Сент Етјен, касније и Јувентус...

Али романтична времена су одавно прошлост у европском фудбалу, па ће и Нанси добити власнике који баш и немају додирних тачака са локалном културом и традицијом. Према извештајима локалних медија, Нанси би ускоро могао да пређе у власништво инвестиционог фонда из Лондона, насталог из једног јединог разлога - како би купуи клуб са стадиона “Марсел Пико“.

У позадини се крију бизнисмени из Кине, мада капитал долази и из Канаде и Енглеске. Договор је већ постигнут, сада потенцијални купци имају рок до 15. новембра да доставе све банкарске гаранције и преузуму акције Жака Руселоа, који клубом управља од 1994. године.

Француски медији пишу да ће заузврат добити 20.000.000 евра.

Сошо и Осер већ су кинеском власништву. Страни капитал ушао је и у Монако, Ницу, Олимпик Лион, Олимпик Марсељ, Пари Сен Жермен не морамо ни да помињемо.

Остаје нам само да видимо да ли ће сав тај новац Лигу 1 успети да учини квалитетнијом. Јер није све у новцу. Али доста тога јесте.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар