Нови газда Нотингема - филантроп, човјек који даје донације од 50.000.000!

Може ли успавани великан на челу с богатим предузетником коначно да се пробуди...

Фудбал 02.11.2016 | 22:30
Нови газда Нотингема - филантроп, човјек који даје донације од 50.000.000!
Један од најславнијих енглеских клубова Нотингем Форест, током предстојеће репрезентативне паузе требало да коначно добије новог власника! Летос је пропао посао са газдом Олимпијакоса Евангелосом Маринакисом због лудих клаузула које је у купопродајни уговор покушао да угура тренутни власник Фаваз ал Хасави, али очигледно је бизнисмен из Кувајта схватио да то тако неће ићи, па је значајно смањио своје захтеве пред Американцем Џоном Мурсом.  

Како јављају британски медији преговори су у завршној фази и реално је очекивати да се током наредних петнаестак дана заврше, што посебно радује навијаче посрнулог гиганта.  

Мурс је познати амерички предузетник и човек који је годинама улагао у спорт, пошто је дужи период био власник бејзбол клуба Сан Дијего. Тај клуб продао је за чак 800.000.000долара пре непуне четири године. Мурс је познат по огромним донацијама америчким универзитетима. Примера ради, Универзитету Хјустон 1991. године донирао је чак 51.000.000 долара. 

Ни Нотингем Форест га не би много више коштао. Како се претпоставља, Хасави ће добити око 50.000.000 фунти.

Да је посао пред закључењем потврђује и то што се већ спекулише ко ће бити у новој управи. Из извора блиских Мурсу тврде да је потрага за новим спортским директором у току, "расписан је конкурс" и за новог генералног директора, а своју улогу у новом пројекту имаће и чувени голман Бред Фридел.  

Подсетимо, Нотингем Форест је најславније године проживљавао под палицом легендрног стручњака Брајана Клафа, крајем седамдесетих и почетком осамдесетих година. У том периоду Шумари су два пута постали шампиони Европе и освојили своју једину титулу првака Енглеске. Клуб је тотално калирао крајем деведесетих. Из Премијер лиге испао је 1999. и више никада није успео да се врати. У дресу Нотингема ове сезоне игра и наш Владимир Стојковић. И не иде им сјајно. После 15 кола - 20. место, само бод изнад зоне испадања.

На потезу је Џон Мурс. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар