Novi gazda Notingema - filantrop, čovjek koji daje donacije od 50.000.000!

Može li uspavani velikan na čelu s bogatim preduzetnikom konačno da se probudi...

Fudbal 02.11.2016 | 22:30
Novi gazda Notingema - filantrop, čovjek koji daje donacije od 50.000.000!
Jedan od najslavnijih engleskih klubova Notingem Forest, tokom predstojeće reprezentativne pauze trebalo da konačno dobije novog vlasnika! Letos je propao posao sa gazdom Olimpijakosa Evangelosom Marinakisom zbog ludih klauzula koje je u kupoprodajni ugovor pokušao da ugura trenutni vlasnik Favaz al Hasavi, ali očigledno je biznismen iz Kuvajta shvatio da to tako neće ići, pa je značajno smanjio svoje zahteve pred Amerikancem Džonom Mursom.  

Kako javljaju britanski mediji pregovori su u završnoj fazi i realno je očekivati da se tokom narednih petnaestak dana završe, što posebno raduje navijače posrnulog giganta.  

Murs je poznati američki preduzetnik i čovek koji je godinama ulagao u sport, pošto je duži period bio vlasnik bejzbol kluba San Dijego. Taj klub prodao je za čak 800.000.000dolara pre nepune četiri godine. Murs je poznat po ogromnim donacijama američkim univerzitetima. Primera radi, Univerzitetu Hjuston 1991. godine donirao je čak 51.000.000 dolara. 

Ni Notingem Forest ga ne bi mnogo više koštao. Kako se pretpostavlja, Hasavi će dobiti oko 50.000.000 funti.

Da je posao pred zaključenjem potvrđuje i to što se već spekuliše ko će biti u novoj upravi. Iz izvora bliskih Mursu tvrde da je potraga za novim sportskim direktorom u toku, "raspisan je konkurs" i za novog generalnog direktora, a svoju ulogu u novom projektu imaće i čuveni golman Bred Fridel.  

Podsetimo, Notingem Forest je najslavnije godine proživljavao pod palicom legendrnog stručnjaka Brajana Klafa, krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina. U tom periodu Šumari su dva puta postali šampioni Evrope i osvojili svoju jedinu titulu prvaka Engleske. Klub je totalno kalirao krajem devedesetih. Iz Premijer lige ispao je 1999. i više nikada nije uspeo da se vrati. U dresu Notingema ove sezone igra i naš Vladimir Stojković. I ne ide im sjajno. Posle 15 kola - 20. mesto, samo bod iznad zone ispadanja.

Na potezu je Džon Murs. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar