Анализа: Ко ће на клупу Интера?!

Интер је после мање од 90 дана сарадње отпустио Франка де Бура, па тражи човека који ће овог великана вратити у борбу за титулу.

Фудбал 02.11.2016 | 09:00
Анализа: Ко ће на клупу Интера?!
"Неразури" већ заостају 13 бодова за лидером Серије А Јувентусом 13 бодова, после само 11 кола, а предстојећих недеља га очекују дуели са Саутемптоном, Миланом, Фиорентином...

Италијански медији већ данима брује о могућим наследницима Холанђанина, кога ће на мечу са енглеским тимом у Лиги Европе у четвртак мењати тренер млађих категорија Стефано Веки.

Као главни кандидати за наследника Де Бура помињу се бивши тренер Лација Стефано Пиоли, доскорашњи менаџер Манчестер Јунајтеда Луј ван Гал, бивши менаџер Челсија и тренер Зенита Андре Вилас-Боаш, као и бивши трене ПСЖ-а Лоран Блан.

У сваком случају, ко год дође не чека га лак посао на Ђузепе Меаци, јер је и Де Бур био алтернативно решење за сезону након што је због сукоба са управом клуб непосредно пред почетак такмичења напустио Роберто Манчини, који је и саставио актуелни тим.

Осим што ће морати да пронађе добитну комбинацију, мораће да се потруди и да врати у "живот" неколико кључних играча који су код Де Бура били "вишак".

Марцело Брозовић је буквално избачен из екипе, а 30 милиона евра плаћени Жофри Кондогбија је понижен извођењем из игре већ у 28. минуту меча са Болоњом.

Холанђанин није ни пружио праву шансу талентованом Бразилцу Габријелу Барбоси, кога је Интер платио такође око 30 милиона евра Сантосу протеклог лета, док навијачи не воле превише капитена и најбољег стрелца Маура Икардија, који им је чак претио убицама из Аргентине.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар