Analiza: Ko će na klupu Intera?!

Inter je posle manje od 90 dana saradnje otpustio Franka de Bura, pa traži čoveka koji će ovog velikana vratiti u borbu za titulu.

Fudbal 02.11.2016 | 09:00
Analiza: Ko će na klupu Intera?!
"Nerazuri" već zaostaju 13 bodova za liderom Serije A Juventusom 13 bodova, posle samo 11 kola, a predstojećih nedelja ga očekuju dueli sa Sautemptonom, Milanom, Fiorentinom...

Italijanski mediji već danima bruje o mogućim naslednicima Holanđanina, koga će na meču sa engleskim timom u Ligi Evrope u četvrtak menjati trener mlađih kategorija Stefano Veki.

Kao glavni kandidati za naslednika De Bura pominju se bivši trener Lacija Stefano Pioli, doskorašnji menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal, bivši menadžer Čelsija i trener Zenita Andre Vilas-Boaš, kao i bivši trene PSŽ-a Loran Blan.

U svakom slučaju, ko god dođe ne čeka ga lak posao na Đuzepe Meaci, jer je i De Bur bio alternativno rešenje za sezonu nakon što je zbog sukoba sa upravom klub neposredno pred početak takmičenja napustio Roberto Mančini, koji je i sastavio aktuelni tim.

Osim što će morati da pronađe dobitnu kombinaciju, moraće da se potrudi i da vrati u "život" nekoliko ključnih igrača koji su kod De Bura bili "višak".

Marcelo Brozović je bukvalno izbačen iz ekipe, a 30 miliona evra plaćeni Žofri Kondogbija je ponižen izvođenjem iz igre već u 28. minutu meča sa Bolonjom.

Holanđanin nije ni pružio pravu šansu talentovanom Brazilcu Gabrijelu Barbosi, koga je Inter platio takođe oko 30 miliona evra Santosu proteklog leta, dok navijači ne vole previše kapitena i najboljeg strelca Maura Ikardija, koji im je čak pretio ubicama iz Argentine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar