Требиње и Београд на свјетска тржишта

Туристичка организација града Требиња и Туристичка организација Београда потписале су данас у Требињу протокол о пословно-техничкој сарадњи између ових организација.

Република Српска 01.11.2016 | 15:51
Требиње и Београд на свјетска тржишта
Протокол туристичких организација Требиња и Београда подразумијева повезивање туристичких субјеката та два града, а крајње бенефите требало би да имају обје организације, али и туристи.

Директор Туристичке организације града Београда Миодраг Поповић посебно је истакао да та организација промовише своју понуду широм свијета гдје главни град Србије представља комплетан регион, у којем и Требиње можа да има значајну улогу.

“Београд и Требиње су градови који су повезани, не данас, не сада, него одувијек. Те везе су не само пријатељске, већ и пословне. Туристичка организација Београда је у току ове године посјетила читав регион, на том путу ми смо промовисали Београд, али смо и са нашим домаћинима разговарали о успостављању сарадње на такозвана прекоморска, далека тржишта, гдје је читав регион посматран као једна дестинација. Због тог, Требиње је веома важно Београду због много других разлога. Ми радимо или покушавамо да објединимо тај простор да бисмо изашли на прекоморска тржишта”, рекао је Поповић.

У Туристичкој организације Требиња кажу да од ове сарадње прије свега очекују много више простора за промоције широм свијета, али и да ће имати могућност да са колегама из Београда размјењују знање и искуства.

"Значајно је што ћемо кроз одређене трансфере искуства и знања ових људи успјети да прикупимо неке информације и успјећемо да напредујемо у неким областима, прије свега мислим на манифестациони туризам. Знамо да је Београд у томе лидер региона и једна од престоница Европе, тако да нас посебно радује овај дио у коме ћемо моћи заједнички да наступамо у медијима на иностраним тржиштима”, навео је Жарко Вицо из Туристичке организације града Требиња.

Представници ове двије туристичке организације позвале су Београђане, односно Требињице, да предстојеће празнике проведу у ова два града и увјере се да се ради о веома занимљивим туристичким дестинацијама.

БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

01.11.2016 16:06

Директна веза аеродром Требиње и ново туристицко насеље

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормално

01.11.2016 20:25

Оба града су лидери у туризму а Срби су посебно везани за Требиње и Херцеговину.Лето доле и у Грцкој је најлепсе.

ОДГОВОРИТЕ