Trebinje i Beograd na svjetska tržišta

Turistička organizacija grada Trebinja i Turistička organizacija Beograda potpisale su danas u Trebinju protokol o poslovno-tehničkoj saradnji između ovih organizacija.

Republika Srpska 01.11.2016 | 15:51
Trebinje i Beograd na svjetska tržišta
Protokol turističkih organizacija Trebinja i Beograda podrazumijeva povezivanje turističkih subjekata ta dva grada, a krajnje benefite trebalo bi da imaju obje organizacije, ali i turisti.

Direktor Turističke organizacije grada Beograda Miodrag Popović posebno je istakao da ta organizacija promoviše svoju ponudu širom svijeta gdje glavni grad Srbije predstavlja kompletan region, u kojem i Trebinje moža da ima značajnu ulogu.

“Beograd i Trebinje su gradovi koji su povezani, ne danas, ne sada, nego oduvijek. Te veze su ne samo prijateljske, već i poslovne. Turistička organizacija Beograda je u toku ove godine posjetila čitav region, na tom putu mi smo promovisali Beograd, ali smo i sa našim domaćinima razgovarali o uspostavljanju saradnje na takozvana prekomorska, daleka tržišta, gdje je čitav region posmatran kao jedna destinacija. Zbog tog, Trebinje je veoma važno Beogradu zbog mnogo drugih razloga. Mi radimo ili pokušavamo da objedinimo taj prostor da bismo izašli na prekomorska tržišta”, rekao je Popović.

U Turističkoj organizacije Trebinja kažu da od ove saradnje prije svega očekuju mnogo više prostora za promocije širom svijeta, ali i da će imati mogućnost da sa kolegama iz Beograda razmjenjuju znanje i iskustva.

"Značajno je što ćemo kroz određene transfere iskustva i znanja ovih ljudi uspjeti da prikupimo neke informacije i uspjećemo da napredujemo u nekim oblastima, prije svega mislim na manifestacioni turizam. Znamo da je Beograd u tome lider regiona i jedna od prestonica Evrope, tako da nas posebno raduje ovaj dio u kome ćemo moći zajednički da nastupamo u medijima na inostranim tržištima”, naveo je Žarko Vico iz Turističke organizacije grada Trebinja.

Predstavnici ove dvije turističke organizacije pozvale su Beograđane, odnosno Trebinjice, da predstojeće praznike provedu u ova dva grada i uvjere se da se radi o veoma zanimljivim turističkim destinacijama.

BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Karadoz

01.11.2016 16:06

Direktna veza aerodrom Trebinje i novo turisticko naselje

ODGOVORITE
Name

normalno

01.11.2016 20:25

Oba grada su lideri u turizmu a Srbi su posebno vezani za Trebinje i Hercegovinu.Leto dole i u Grckoj je najlepse.

ODGOVORITE