Трамп први пут води, суноврат Хилари

Доналд Трамп, кандидат Републичке странке за председника САД, повео је испред Хилари Клинтон, демократске кандидаткиње, показује најновија анкета.

Свијет 01.11.2016 | 14:03
Трамп први пут води, суноврат Хилари
Трамп има један поен предности у односу на ривалку.

 
Ово је први пут од маја да јавност даје предност Трампу, показала је анкета АБЦ.

Трамп тренутно има 46 одсто шанси за победу, а Клинтон 45 одсто. Клинтонова је само један процентни поен иза Трампа према телефонској анкети спроведеној од 27. до 30. октобра на случајном узорку од 1,126 бирача.

Анкета је уследила након вести о поновној истрази коју је најавио ФБИ против Хилари Клинтон због коришћења приватних сервера за слање мејлова са потенцијално поврељивим садржајем.

Ентузијазам бирача за Клинтонову опао је након што је ФБИ поново отворио истрагу о мејловима које је слала са приватног сервера док је била државна секретарка.

Борба је међутим још увек изузетно тесна.

Међутим када се узму у обзир само бирачи који су изразили ентузијазам за свог кандидата, Трамп води у односу на Клинтонову за осам процента.

Ентузијазам за Хилари је опао, највероватније због поновне контроверзе са мејловима, док је ентузијазам за Трампа остао исти, наводи АБЦ.

Према подацима анкета које су објавили Њујорк тајмс и Блумберг, Трамп је у вођству и на Флориди где тренутно има 46 одсто шанси да победи, док Клинтонова има 42 одсто.

Иначе ове анкете су спроведене на Флориди пре него што је објављена вест о истражи мејлова Хилари Клинтон.

Флорида је једна од држава у којој би гласање могло да има велики утицај на резултат избора јер носи велики број електора.

Трамп је изгубио битке на дебатама са Хилари Клинтон, а такође је остао без подршке многих републиканаца услед бројних скандала и контроверзи.

Клинтонова је била у вођству и многи су је већ видели као новог председника САД, али су нова открића о мејловима нанела значајан ударац њеној кампањи.

Извор: Блиц

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

самy

01.11.2016 13:35

какво замајавање народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загор

01.11.2016 15:06

Један поен или 1%???

Name

Михаило

01.11.2016 16:18

Овце блеје, а Тајни владари из сенке узивају

Name

ре Микиц

01.11.2016 17:51

Увијек сам писао да и даље коцијас дрзи за узде,само мијења по потреби љевака или десњака.

Name

саса

01.11.2016 15:01

УСА не мјења своју спољњу политику са промјеном предсједника. Зар смо зборавили да је Бејкер који је био министар иностраних послова поо првим Бусом који је републиканац запријетио Милосевицу да не дира Македонију и Србија је није ни пипнула. А онда је на власт досао демокртата Килинтон и бомсардовае Србе у БХ, Косову, УСА војска помогла организвати 'Олују',...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе хе хе

01.11.2016 18:50

Ах ти медији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало ало

01.11.2016 22:51

Нек бар једном у животу мој кандидат води!

ОДГОВОРИТЕ