Tramp prvi put vodi, sunovrat Hilari

Donald Tramp, kandidat Republičke stranke za predsednika SAD, poveo je ispred Hilari Klinton, demokratske kandidatkinje, pokazuje najnovija anketa.

Svijet 01.11.2016 | 14:03
Tramp prvi put vodi, sunovrat Hilari
Tramp ima jedan poen prednosti u odnosu na rivalku.

 
Ovo je prvi put od maja da javnost daje prednost Trampu, pokazala je anketa ABC.

Tramp trenutno ima 46 odsto šansi za pobedu, a Klinton 45 odsto. Klintonova je samo jedan procentni poen iza Trampa prema telefonskoj anketi sprovedenoj od 27. do 30. oktobra na slučajnom uzorku od 1,126 birača.

Anketa je usledila nakon vesti o ponovnoj istrazi koju je najavio FBI protiv Hilari Klinton zbog korišćenja privatnih servera za slanje mejlova sa potencijalno povreljivim sadržajem.

Entuzijazam birača za Klintonovu opao je nakon što je FBI ponovo otvorio istragu o mejlovima koje je slala sa privatnog servera dok je bila državna sekretarka.

Borba je međutim još uvek izuzetno tesna.

Međutim kada se uzmu u obzir samo birači koji su izrazili entuzijazam za svog kandidata, Tramp vodi u odnosu na Klintonovu za osam procenta.

Entuzijazam za Hilari je opao, najverovatnije zbog ponovne kontroverze sa mejlovima, dok je entuzijazam za Trampa ostao isti, navodi ABC.

Prema podacima anketa koje su objavili Njujork tajms i Blumberg, Tramp je u vođstvu i na Floridi gde trenutno ima 46 odsto šansi da pobedi, dok Klintonova ima 42 odsto.

Inače ove ankete su sprovedene na Floridi pre nego što je objavljena vest o istraži mejlova Hilari Klinton.

Florida je jedna od država u kojoj bi glasanje moglo da ima veliki uticaj na rezultat izbora jer nosi veliki broj elektora.

Tramp je izgubio bitke na debatama sa Hilari Klinton, a takođe je ostao bez podrške mnogih republikanaca usled brojnih skandala i kontroverzi.

Klintonova je bila u vođstvu i mnogi su je već videli kao novog predsednika SAD, ali su nova otkrića o mejlovima nanela značajan udarac njenoj kampanji.

Izvor: Blic

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

samy

01.11.2016 13:35

kakvo zamajavanje naroda

ODGOVORITE
Name

Загор

01.11.2016 15:06

Један поен или 1%???

Name

Mihailo

01.11.2016 16:18

Ovce bleje, a Tajni vladari iz senke uzivaju

Name

re Mikic

01.11.2016 17:51

Uvijek sam pisao da i dalje kocijas drzi za uzde,samo mijenja po potrebi ljevaka ili desnjaka.

Name

sasa

01.11.2016 15:01

USA ne mjenja svoju spoljnju politiku sa promjenom predsjednika. Zar smo zboravili da je Bejker koji je bio ministar inostranih poslova poo prvim Busom koji je republikanac zaprijetio Milosevicu da ne dira Makedoniju i Srbija je nije ni pipnula. A onda je na vlast dosao demokrtata Kilinton i bomsardovae Srbe u BH, Kosovu, USA vojska pomogla organizvati 'Oluju',...

ODGOVORITE
Name

he he he

01.11.2016 18:50

Ah ti mediji.

ODGOVORITE
Name

Alo alo

01.11.2016 22:51

Nek bar jednom u životu moj kandidat vodi!

ODGOVORITE