Чудак који узгаја кокошке бољи од Погбе и Ибрахимовића - заједно!

Ливерпулов промашај Џо Ален блиста у дресу Стоука. Већ после девет утакмица изједначио је број голова колико је у редовима Редса постигао за четири године.

Фудбал 05.11.2016 | 13:00
Чудак који узгаја кокошке бољи од Погбе и Ибрахимовића - заједно!
"Прво и најважније: Он је феноменалан фудбалер, а такви играчи могу да играју на свакој позицији", речи су Марка Хјуза који је описивао игру Џоа Алена. Исти тај Хјуз је желео да доведе Велшанина овога лета из Ливерпула где свакако није блистао. И да га плати чак 15.500.000 евра.

Упркос многим подсмевањима - није погрешио...

Против Свонсија који је био девети противник Стоука ове сезона, Џо је на свој конто додао и две асистенције, па сада на "рачуну" има четири гола и два завршна додавања. Учествовао је, дакле, директно у шест голова Потерса у Премијер лиги. Поређења ради, Пол Погба и Златан Ибрахимовић који су овог лета дошли у Манчестер Јунајтед учествовали су у пет голова Ђавола - заједно (Златан дао четири гола, Пол један, обојица без иједне асистенције).

Ален је већ сада изједначио број голова који је дао у Ливерпулу за четири године! Прошле сезоне је одиграо 720 минута, а у Стоуку на девет утакмица 803...

Хјуз је предосетио да Велшки Ћави има добар осећај за гол па га је прекомандовао у предњи ред где игра одмах иза нападача. Сам фудбалер није сигуран да ли је то права позиција за њега. Статистика и укупан утисак говоре да јесте.

"Нисам сигуран која је најбоља позиција за мене. Видећемо још неколико утакмица да ли могу да играм на највећем нивоу у континуитету. Нисам играо много на позицији десетке, постоје ствари које могу да унапредим, али ми се допада слобода када играм напред", рекао је Џо Ален.

Џо је ван терена породичан човек који гаји и велику љубав према животињама. Посебно према кокошкама и пилићима. У марту је у разговору за Сан рекао да има малу фарму од 14 кокошака и два петла и да свака од њих има чудно или занимљиво име. Открио је да усваја те животиње када оне више не могу да носе јаја. Чак му је пријатељ за 24. рођендан купио петла као поклон.

Почео је да игра фудбал са 10 година, а када је дошао у Ливерпул добио је надимак “ВелшкиЋави” и “Велшки Пирло” због стила игре и грађе, а “кум” му је био тадашњи менаџер Редса Брендан Роџерс.

Аленов рођени брат Хенри изгубио је слух када је имао три године, а и та чињеница је покренула Алена да се бави хуманитарним радом када је тај проблем у питању. Иначе, његов брат је капитен футсал репрезентације Велса за глувонеме.

Цео тај ментални склоп покреће Алена и на терену, а најава бољих дана његове каријере било је и учешће на Европском првенству у дресу Велса када је био један од најзаслужнијих за пролазак Змајева до полуфинала шампионата Старог континента.

Сада игра јако добро у Премијер лиги, а чак је и Тијери Анри био прилично одушевљен игром популарног Велшког Ћавија.

"Да су Меси или Силва урадили то што он ради, људи би полудели због тога. Он је разлог добрих игара Стоука. Брилијантан је", рекао је Тијери Анри.

Подсетимо, репрезентација Србије гостује Велсу 12. новембра у оквиру квалификација за Светско првенство. Знају Орлови на кога треба да обрате пажњу поред Герета Бејла…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар