Čudak koji uzgaja kokoške bolji od Pogbe i Ibrahimovića - zajedno!

Liverpulov promašaj Džo Alen blista u dresu Stouka. Već posle devet utakmica izjednačio je broj golova koliko je u redovima Redsa postigao za četiri godine.

Fudbal 05.11.2016 | 13:00
Čudak koji uzgaja kokoške bolji od Pogbe i Ibrahimovića - zajedno!
"Prvo i najvažnije: On je fenomenalan fudbaler, a takvi igrači mogu da igraju na svakoj poziciji", reči su Marka Hjuza koji je opisivao igru Džoa Alena. Isti taj Hjuz je želeo da dovede Velšanina ovoga leta iz Liverpula gde svakako nije blistao. I da ga plati čak 15.500.000 evra.

Uprkos mnogim podsmevanjima - nije pogrešio...

Protiv Svonsija koji je bio deveti protivnik Stouka ove sezona, Džo je na svoj konto dodao i dve asistencije, pa sada na "računu" ima četiri gola i dva završna dodavanja. Učestvovao je, dakle, direktno u šest golova Potersa u Premijer ligi. Poređenja radi, Pol Pogba i Zlatan Ibrahimović koji su ovog leta došli u Mančester Junajted učestvovali su u pet golova Đavola - zajedno (Zlatan dao četiri gola, Pol jedan, obojica bez ijedne asistencije).

Alen je već sada izjednačio broj golova koji je dao u Liverpulu za četiri godine! Prošle sezone je odigrao 720 minuta, a u Stouku na devet utakmica 803...

Hjuz je predosetio da Velški Ćavi ima dobar osećaj za gol pa ga je prekomandovao u prednji red gde igra odmah iza napadača. Sam fudbaler nije siguran da li je to prava pozicija za njega. Statistika i ukupan utisak govore da jeste.

"Nisam siguran koja je najbolja pozicija za mene. Videćemo još nekoliko utakmica da li mogu da igram na najvećem nivou u kontinuitetu. Nisam igrao mnogo na poziciji desetke, postoje stvari koje mogu da unapredim, ali mi se dopada sloboda kada igram napred", rekao je Džo Alen.

Džo je van terena porodičan čovek koji gaji i veliku ljubav prema životinjama. Posebno prema kokoškama i pilićima. U martu je u razgovoru za San rekao da ima malu farmu od 14 kokošaka i dva petla i da svaka od njih ima čudno ili zanimljivo ime. Otkrio je da usvaja te životinje kada one više ne mogu da nose jaja. Čak mu je prijatelj za 24. rođendan kupio petla kao poklon.

Počeo je da igra fudbal sa 10 godina, a kada je došao u Liverpul dobio je nadimak “VelškiĆavi” i “Velški Pirlo” zbog stila igre i građe, a “kum” mu je bio tadašnji menadžer Redsa Brendan Rodžers.

Alenov rođeni brat Henri izgubio je sluh kada je imao tri godine, a i ta činjenica je pokrenula Alena da se bavi humanitarnim radom kada je taj problem u pitanju. Inače, njegov brat je kapiten futsal reprezentacije Velsa za gluvoneme.

Ceo taj mentalni sklop pokreće Alena i na terenu, a najava boljih dana njegove karijere bilo je i učešće na Evropskom prvenstvu u dresu Velsa kada je bio jedan od najzaslužnijih za prolazak Zmajeva do polufinala šampionata Starog kontinenta.

Sada igra jako dobro u Premijer ligi, a čak je i Tijeri Anri bio prilično oduševljen igrom popularnog Velškog Ćavija.

"Da su Mesi ili Silva uradili to što on radi, ljudi bi poludeli zbog toga. On je razlog dobrih igara Stouka. Brilijantan je", rekao je Tijeri Anri.

Podsetimo, reprezentacija Srbije gostuje Velsu 12. novembra u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Znaju Orlovi na koga treba da obrate pažnju pored Gereta Bejla…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar