Вучић неће да буде на челу безбједњака

Премијер Србије Александар Вучић поднеће оставку на место шефа Бироа за координацију служби безбедности, зато што га безбедносне службе нису увериле да "држе конце у својим рукама", пишу "Вечерње новости".

Србија 01.11.2016 | 07:42
Вучић неће да буде на челу безбједњака
Вечерње новости у издању од уторка наводе да ће Александар Вучић о том кораку наредних дана обавестити председника Србије и да је "запањујуће" то што су му безбедносне службе од момента откривања оружја испричале пет верзија тог случаја.

Вучић је у Хамбургу рекао да се плаши да ће државни органи тешко открити ко су особе које су оставиле оружје у близини његове породичне куће у Јајинцима код Београда.

"Верујем службама и држави Србији, али плашим се да ћемо тешко открити ко су лица која су ту донела то оружје и у које сврхе је то било донето", рекао је Вучић и додао да случај изгледа компликовано да би био лако решен.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да су вештачењем оружја и муниције пронађених у близини Вучићеве породичне куће у Јајинцима код Београда идентификовани парцијални ДНК трагови најмање три особе.

Стефановић је рекао да нису сви трагови нађени и на оружју и на муницији, а да су неки нађени једни преко других, па је тешко изоловати један ДНК који би могао да се користи за упоређивање, а да се у разговору са стручњацима дошло до закључка да је мало вероватно да је неко донео то наоружање у шуму у Јајинцима само да би га ту одложио.

У близини Вучићеве породичне куће у Јајинцима код Београда, у суботу су откривени сандуци с оружјем: ракетни бацач "зоља", четири ручне бомбе, 100 комада муниције калибра 7,62 милиметра, четири или пет метака за аутоматско оружје и 15 метака непознатог калибра.

Извор: Бета

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Обичан човјек

01.11.2016 07:04

Стави кондуктера Игора Бечића, он ће бар " шпиунима" наплатити карте. Ако их има толико, буџет Србије може да живи од наплаћених карти, што "шпијуни" шпартају Србијом. Ови што ходају по влади и МУП-у, треба им се наплатити бизнис класа. Зна то Бечић, мада је у средњој школи имао просјек 2.00.. Јој мали да си из Физичког имао тројку, али ајд, надокнадио си на Фаx-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србољуб

01.11.2016 07:37

ово је најпоуздани индикатор хипотези Слузба безбедности није безбедна. ПОТРАЗИ ПОДУДАРНОСТ СА БОРИКОМ У БАЊА ЛУЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

01.11.2016 11:52

Господине, изборе си добијо ради борбе против криминала и корупције.Кога си ухапсијо из претходне владе итд или је само остало мртво слово на папиру.? Неце ме изненадити мото за следеце изборе ако буде :Борба против сакупљаца секундарних сировина.

ОДГОВОРИТЕ