Vučić neće da bude na čelu bezbjednjaka

Premijer Srbije Aleksandar Vučić podneće ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, zato što ga bezbednosne službe nisu uverile da "drže konce u svojim rukama", pišu "Večernje novosti".

Srbija 01.11.2016 | 07:42
Vučić neće da bude na čelu bezbjednjaka
Večernje novosti u izdanju od utorka navode da će Aleksandar Vučić o tom koraku narednih dana obavestiti predsednika Srbije i da je "zapanjujuće" to što su mu bezbednosne službe od momenta otkrivanja oružja ispričale pet verzija tog slučaja.

Vučić je u Hamburgu rekao da se plaši da će državni organi teško otkriti ko su osobe koje su ostavile oružje u blizini njegove porodične kuće u Jajincima kod Beograda.

"Verujem službama i državi Srbiji, ali plašim se da ćemo teško otkriti ko su lica koja su tu donela to oružje i u koje svrhe je to bilo doneto", rekao je Vučić i dodao da slučaj izgleda komplikovano da bi bio lako rešen.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su veštačenjem oružja i municije pronađenih u blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima kod Beograda identifikovani parcijalni DNK tragovi najmanje tri osobe.

Stefanović je rekao da nisu svi tragovi nađeni i na oružju i na municiji, a da su neki nađeni jedni preko drugih, pa je teško izolovati jedan DNK koji bi mogao da se koristi za upoređivanje, a da se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka da je malo verovatno da je neko doneo to naoružanje u šumu u Jajincima samo da bi ga tu odložio.

U blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima kod Beograda, u subotu su otkriveni sanduci s oružjem: raketni bacač "zolja", četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Izvor: Beta

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Običan čovjek

01.11.2016 08:04

Stavi konduktera Igora Bečića, on će bar " špiunima" naplatiti karte. Ako ih ima toliko, budžet Srbije može da živi od naplaćenih karti, što "špijuni" špartaju Srbijom. Ovi što hodaju po vladi i MUP-u, treba im se naplatiti biznis klasa. Zna to Bečić, mada je u srednjoj školi imao prosjek 2.00.. Joj mali da si iz Fizičkog imao trojku, ali ajd, nadoknadio si na Fax-u.

ODGOVORITE
Name

srboljub

01.11.2016 08:37

ovo je najpouzdani indikator hipotezi Sluzba bezbednosti nije bezbedna. POTRAZI PODUDARNOST SA BORIKOM U BANJA LUCI

ODGOVORITE
Name

rodjo

01.11.2016 12:52

Gospodine, izbore si dobijo radi borbe protiv kriminala i korupcije.Koga si uhapsijo iz prethodne vlade itd ili je samo ostalo mrtvo slovo na papiru.? Nece me iznenaditi moto za sledece izbore ako bude :Borba protiv sakupljaca sekundarnih sirovina.

ODGOVORITE