Анализа: Бити (шампион) или не бити? Арсеналов црни новембар...!

Венгер на испиту...

Фудбал 05.11.2016 | 23:45
Анализа: Бити (шампион) или не бити? Арсеналов црни новембар...!
Сви то већ знају. Сер Алекс Фергусон је умео да заврти мозак Арсену Венгеруподсећајући на све његове киксеве из фебруара и марта, обично се празнични период узима као пример кад се говори о свим пропуштеним шансама Арсенала да се коначно докопа титуле, али према истраживању Дејли мејла новембар је месец у којем Тобџије сада већ традиционално прелазе пут од претенданата на највиши пласман до очајника.

Наиме, статистика каже да Арсенал у новембру у просеку осваја 1,59 бодова по утакмици. Примера ради, у марту, када обично гледамо последњи трзај Тобџија, узима их 2,18 по мечу.

Премотајмо, рецимо, на прошлу годину и сетићемо се да је у новембру Арсенал прво доживео дебакл од Бајерна у Лиги шампиона (1:5), па срећом извукао реми против Тотенхема, изгубио гостовање код Вест Брема и однео само бод из Норича. И крајем октобра 2015. причало се о титули, 30 дана касније тражила се Венгерова оставка.

Ништа ново. На јесен 2014. године, Арсенал је везао пораз од Свонсија и Манчестер јунајтеда, па су на трибинама Емирејтса редовни били транспаренти: "Што је много, много је. Венгер напоље". Пре три године? Минамалан пораз на Олд Трафорду, заслугом Робина ван Персија, што је посебно заболело све у црвено-белом делу Лондона.

Јесен 2012. била је посебно сурова. Већ трећег у месецу пораз од 1:2 опет на том Олд Трафорду. И да, наравно Ван Перси. Потом још шест испуштених бодова у сусретима са Фуламом, Астон Вилом и Евертоном. Ако се вратимо у 2010. годину, сетићемо се узастопних пораза од Њукасла и Тотенхема.

Чак и ако одемо толико далеко до првог Венгеровог новембра у Арсеналу, опет ћемо говорити о неуспеху. И поново на Олд Трафорду Манчестер јунајтеда и то захваљујући аутоголу Најџела Винтербурна. Па и 2:4 у судару са Ливерпулом у Лига купу.

Новембар једноставно није Венгеров месец. Зато и сада каже...

"До краја новембра сазнаћемо нешто више о себи".

И хоће. Већ следећег викенда лондонски дерби са Тотенхемом, па - погађате - гостовање код Манчестер јунајтеда. Ту је још и окршај са Борнмутом ако гледамо само Премијер лигу. Ако то прегрми, Арсенал ће заиста имати чему да се нада. Јер тек га чека јануар, још један неомиљени месец међу навијачима Тобџија. Ипак, доста бољи са просеком од 1,89 бодова по мечу. Укупан просек: 1,98 бодова по утакмици. Тек да схватите колико је новембар опасан за шампионске аспирације Арсенала.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар