АБА - Радоњић: Пет екипа се бори за четири мјеста

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић није много коментарисао игру његовог тима у Бару, истакавши само да је друго полувреме било добро.

Кошарка 01.11.2016 | 08:15
АБА - Радоњић: Пет екипа се бори за четири мјеста
Црвено-бели су победили Морнар 71:59, али су се дуго мучили против Барана који су у првом полувремену имали десет поена предности.

"Желим да се захвалим нашим навијачима којих је било мого у дворани. Све време смо се осећали јако пријатно", захвалио се Радоњић навијачима.

"Веома сам задовољан што смо успели да освојимо бодове, свестан чињенице да то није било нимало лако. Друго полувреме је било много боље, али ми, једноставно, немамо времена за приче и анализе, долазе нове утакмице. Очекивао сам добру екипу Морнара и то се догодило, Барани су могли да имају још бодова. На добром су путу да остваре опстабак у АБА лиги", рекао је Радоњић.

Звезда после седам кола дели прву позицију са Будућношћу са максималним учинком, а са по 6-1 их прате Цибона и Партизан, који је следећи ривал Радоњићевогтима.

"Интересантно је да се у раној фази издвојило пет екипа за горњи део табеле: Будућност, Партизан, Цибона, Цедевита и Звезда, које конкуришу за четири места у плеј-офу", додао је тренер Звезде.

Његов колега с клупе Морнара Ђорђије Павићевић сматра да је Звезда по квалитету корак испред осталих АБА тимова.

"Звезда је одиграла утакмицу на свом нивоу. Знамо и њен и наш квалитет, али у оваквом амбијенту увек може да се догоди изненађење. На заиста високом нивоу смо одиграли прво полувријеме, а у другом је Звезда дошла до своје препознатљиве игре, изоловала нас је што се тиче организације напада и у таквој игри пораз је био неминован. На девет разлике обе екипе имале су неколико пропуштених напада, ми нисмо успели да се приближимо и тројка Џенкинса одлучила је меч", рекао је Павићевић.

Звезда у петак дочекује Басконију у петом колу Евролиге, где има половичан учинак из прва четири меча.


"Да је био први меч, чула би се и Звездина химна"! "Против Партизана је била прва, историјска утакмица и отуд и химна. Ми знамо колико ценимо црвено-беле", поручују из Морнара.

Пред око 4.000 гледалаца, Барани су на терену "показали зубе" фавориту из Београда, али је екипа Дејана Радоњића одмах после полувремена "преломила" меч и уписала седми тријумф у АБА лиги.

На конференцији за новинаре после утакмице, тренери два тима разменили су комплименте, а новинаре је занимао и детаљ у вези са организацијом меча.

Тренер Морнара Ђорђије Павићевић упитан је зашто уочи утакмице није била интонирана химна Црвене звезде, попут Партизанове на мечу Барана и црно-белих на "отварању" сезоне.

"Тако је вероватно фудбалским очима гледано. Да је Звезда била у првом колу у Бару, она би имала химну. Тврдим, јер ја сам организатор свега тога. То је била прва, историјска утакмица у Бару у АБА лиги и било је размишљање да ће се изводити химна било ког тима - и њихова и наша", рекао је он.

На додатно питање да ли је тим гестом вечерашњи гост био потцењен, црногорски стручњак додао је:

"Тако можете вашим очима да гледате, а ми знамо колико ценимо Звезду, све клубове у АБА лиги и тако ћемо и наставити да их ценимо".

Извор: Б92/мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар