Бањалука: Борба око расподјеле позиција

У Бањалуци и даље траје борба око расподјеле позиција у Градској управи након избора. Нови градоначелник тврди да је деведесет одсто функција договорено, али не жели да говори о именима.

Република Српска 31.10.2016 | 19:48
Бањалука: Борба око расподјеле позиција
Коначан договор услиједиће уз потпис коалиционог споразума, који ће потписати СНСД, ДНС, Социјалистичка партија, Уједињена Српска и одборник мањина у Бањалуци. Потпис је најављен за четвртак или петак ове седмице. До тада и даље траје борба око расподјеле позиција у Градској управи и градским предузећима. Нови градоначелник тврди да је деведесет одсто позиција већ подијељено.

БН телевизија је раније објавила да ће предсједник Скупштине бити Будимир Балабан из ДНС-а, а да ће град добити још једног потпредсједника Скупштине. На тај потез Игор Радојичић одлучио се да би задовољио интересе Социјалистичке партије у Бањалуци, која је инсистирала на мјесту предсједника Скупштине града, али су то били нереални захтјеви.

Највећа борба унутар коалиције за позиције и функције води се измедју ДНС-а и Социјалистичке партије. Социјалисти су, сазнаје БН телевизија, у помоћ звали и одборнике СДС-а нудећи им учешће у већини на штету ДНС-а, али од те сарадње неће бити ништа.

Мир у коалицији направљен је, макар привремено, измишљањем функције другог потпредсједника Скупштине града која припада Социјалистичкој партији. Предсједник градског одбора Социјалистичке партије Бањалука Раденко Комљеновић данас није имао времена за разговор, али је рекао да је све јасно када је град у питању.

ДНС, званично, нема коментар на још једног потпредсједника Скупштине.

У току седмице очекује се и да Централна изборна комисија званично потврди освојене мандате свим одборницима. Владајућа коалиција предвођена СНСД-ом у Бањалуци ће имати 21 одборника. Градска опозиција освојила је укупно десет мандата. То су почетне снаге са којима се улази Скупштину.



(БН телевизија)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

совА

31.10.2016 19:14

Наравно то је рационализација и нова систематизација. Повећавање броја подпредсједника скупштине, и броја начелника. Јер се одјељења цјепају према жељама ситних душа жаљних добрих плаћа. Не заслужује Бања Лука насладјивање ситних душа. Али то је неминовност времена и гласачких листића. Квалитет и знање службеника је периферно..Битно је изборити себи и својима мјесто. Додје господја, љубавница локалног тајкуна, наравно, без конкурса и поставе је наравно за начелника...Гдје ми то заправо живимо..Ма ни то више није битно.Па и у прошлој систематизацији начелник друштвених дјелатности хемијски инжињер (доктор наука), комуналних дјелатности металуршки инжињер, инспекција саобраћајни инжињер....Хоће ли се мијењати називи или већ шта друго... Вјерујем да ће Игор бити виспренији и да неће баш толике глупости правити,, али дал се он пита....

ОДГОВОРИТЕ
Name

барам-царам

31.10.2016 20:16

Борба него како. Ко ради тај и има, а богами и демократски потенцијал је изразито велики..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар, но комент!

31.10.2016 22:16

Боље не пиши. Нисмо сви паметни да капирамо сто си мислио. Ако уопсте и имаш појма о било чему. Пишеш онако ....

Name

Тацно сте совА навели примјере

31.10.2016 20:46

Најгорих. Да постоји у граматици још који степен компарације придјева сигурно би им припао! За аморалне протуве нема придјева у негативном смислу! То је Шљам. Градска управа је пуна спонзоруса, 'одличних студентица економије' и студената татиних синова, 'волонтера'?! Ништа се неће промијенити! Идемо даље! У пропаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.10.2016 21:51

Слажем се, толико је гамади сконцентрисано под једним кровом да ту лијека нема.

Name

илиц.љубиц3@гмаил.цом

31.10.2016 20:48

СВЕ ПОЛИТИЦАРЕ ТРЕБА ВАС НАРОД ПОСЛАТ КОПАТ АЛИ СИГУРНО НИ ЗАТО НИСТЕ СПОСОБНИ...... ПОЛИТИЦАРЕ НАРОД НЕ ПЛАЦА ДА БУДУ БЕЗ ПОСТОВАЊА И БЕЗ РЕСПЕТКА!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

31.10.2016 21:24

ОВО ЈЕ КАО ПРЕД ПОТОП, А ПОТОП, ЗЕМЉОТРЕС, КУГА ИЛИ РАТ СИГУРНО ДОЛАЗЕ У ОВУ НАШУ ПОЛИТИЧКУ ВУКОЈЕБИНУ... КАКАВ ИГОР И ДРУГИ ТАКОЗВАНИ ПОЛИТИЧАРИ - КОЈИ ТАКО УМИШЉЕНО МИСЛЕ ДА СУ ПОБЈЕДИЛИ НА ИЗБОРИМА. ОНИ РАЗМИШЉАЈУ САМО О НОВИМ КРЕДИТИМА КОЈЕ ЋЕ ДА ПОТРОШЕ НА ТЕРЕТ НЕКИХ БУДИЋИХ БУЏЕТА, А НЕЋЕ НИ ДА РАЗМИШЉАЈУ КО И КАКО ЋЕ ТО ВРАТИ... ОВО САДАШЊЕ СТАЊЕ ЈЕ ГОРЕ И ОД 1941. И 1992. ЗАЈЕДНО... ХВАЛА ВАМ УВАЖЕНА ГОСПОДО ИЗ СНСД-а, ДНС-а и СП-а НА БЛИСТАВОЈ БУДУЋНОСТИ КОЈА ОЧЕКУЈЕ БУДУЋУ НЕРОЂЕНУ ДЈЕЦУ ГРАДА БАЊА ЛУКЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натаса

01.11.2016 06:04

Сљам сљам сљам

Name

Шта је дочекала Бања Лука

31.10.2016 21:39

Шта је дочекала Бања Лука да криминалац какав је Срето рекетира бањалучке власнике радњи као што је фото Ристо итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гузоња

01.11.2016 02:56

Занима ме само да ли це се икад десити да у црној гори обавља неку вазнију функцију неко из р с ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

01.11.2016 10:30

Аух, како сви воле Буџет...или како Жељка рече : "осигурану приходовну страну".

ОДГОВОРИТЕ