Banjaluka: Borba oko raspodjele pozicija

U Banjaluci i dalje traje borba oko raspodjele pozicija u Gradskoj upravi nakon izbora. Novi gradonačelnik tvrdi da je devedeset odsto funkcija dogovoreno, ali ne želi da govori o imenima.

Republika Srpska 31.10.2016 | 19:48
Banjaluka: Borba oko raspodjele pozicija
Konačan dogovor uslijediće uz potpis koalicionog sporazuma, koji će potpisati SNSD, DNS, Socijalistička partija, Ujedinjena Srpska i odbornik manjina u Banjaluci. Potpis je najavljen za četvrtak ili petak ove sedmice. Do tada i dalje traje borba oko raspodjele pozicija u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima. Novi gradonačelnik tvrdi da je devedeset odsto pozicija već podijeljeno.

BN televizija je ranije objavila da će predsjednik Skupštine biti Budimir Balaban iz DNS-a, a da će grad dobiti još jednog potpredsjednika Skupštine. Na taj potez Igor Radojičić odlučio se da bi zadovoljio interese Socijalističke partije u Banjaluci, koja je insistirala na mjestu predsjednika Skupštine grada, ali su to bili nerealni zahtjevi.

Najveća borba unutar koalicije za pozicije i funkcije vodi se izmedju DNS-a i Socijalističke partije. Socijalisti su, saznaje BN televizija, u pomoć zvali i odbornike SDS-a nudeći im učešće u većini na štetu DNS-a, ali od te saradnje neće biti ništa.

Mir u koaliciji napravljen je, makar privremeno, izmišljanjem funkcije drugog potpredsjednika Skupštine grada koja pripada Socijalističkoj partiji. Predsjednik gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Radenko Komljenović danas nije imao vremena za razgovor, ali je rekao da je sve jasno kada je grad u pitanju.

DNS, zvanično, nema komentar na još jednog potpredsjednika Skupštine.

U toku sedmice očekuje se i da Centralna izborna komisija zvanično potvrdi osvojene mandate svim odbornicima. Vladajuća koalicija predvođena SNSD-om u Banjaluci će imati 21 odbornika. Gradska opozicija osvojila je ukupno deset mandata. To su početne snage sa kojima se ulazi Skupštinu.



(BN televizija)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

sovA

31.10.2016 19:14

Naravno to je racionalizacija i nova sistematizacija. Povećavanje broja podpredsjednika skupštine, i broja načelnika. Jer se odjeljenja cjepaju prema željama sitnih duša žaljnih dobrih plaća. Ne zaslužuje Banja Luka nasladjivanje sitnih duša. Ali to je neminovnost vremena i glasačkih listića. Kvalitet i znanje službenika je periferno..Bitno je izboriti sebi i svojima mjesto. Dodje gospodja, ljubavnica lokalnog tajkuna, naravno, bez konkursa i postave je naravno za načelnika...Gdje mi to zapravo živimo..Ma ni to više nije bitno.Pa i u prošloj sistematizaciji načelnik društvenih djelatnosti hemijski inžinjer (doktor nauka), komunalnih djelatnosti metalurški inžinjer, inspekcija saobraćajni inžinjer....Hoće li se mijenjati nazivi ili već šta drugo... Vjerujem da će Igor biti vispreniji i da neće baš tolike gluposti praviti,, ali dal se on pita....

ODGOVORITE
Name

baram-caram

31.10.2016 20:16

Borba nego kako. Ko radi taj i ima, a bogami i demokratski potencijal je izrazito veliki..

ODGOVORITE
Name

Komentar, no koment!

31.10.2016 22:16

Bolje ne piši. Nismo svi pametni da kapiramo sto si mislio. Ako uopste i imaš pojma o bilo čemu. Pišeš onako ....

Name

Tacno ste sovA naveli primjere

31.10.2016 20:46

Najgorih. Da postoji u gramatici još koji stepen komparacije pridjeva sigurno bi im pripao! Za amoralne protuve nema pridjeva u negativnom smislu! To je Šljam. Gradska uprava je puna sponzorusa, 'odličnih studentica ekonomije' i studenata tatinih sinova, 'volontera'?! Ništa se neće promijeniti! Idemo dalje! U propast!

ODGOVORITE
Name

Re

31.10.2016 21:51

Slažem se, toliko je gamadi skoncentrisano pod jednim krovom da tu lijeka nema.

Name

[email protected]

31.10.2016 20:48

SVE POLITICARE TREBA VAS NAROD POSLAT KOPAT ALI SIGURNO NI ZATO NISTE SPOSOBNI...... POLITICARE NAROD NE PLACA DA BUDU BEZ POSTOVANJA I BEZ RESPETKA!!!!!

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

31.10.2016 21:24

OVO JE KAO PRED POTOP, A POTOP, ZEMLJOTRES, KUGA ILI RAT SIGURNO DOLAZE U OVU NAŠU POLITIČKU VUKOJEBINU... KAKAV IGOR I DRUGI TAKOZVANI POLITIČARI - KOJI TAKO UMIŠLJENO MISLE DA SU POBJEDILI NA IZBORIMA. ONI RAZMIŠLJAJU SAMO O NOVIM KREDITIMA KOJE ĆE DA POTROŠE NA TERET NEKIH BUDIĆIH BUDŽETA, A NEĆE NI DA RAZMIŠLJAJU KO I KAKO ĆE TO VRATI... OVO SADAŠNJE STANJE JE GORE I OD 1941. I 1992. ZAJEDNO... HVALA VAM UVAŽENA GOSPODO IZ SNSD-a, DNS-a i SP-a NA BLISTAVOJ BUDUĆNOSTI KOJA OČEKUJE BUDUĆU NEROĐENU DJECU GRADA BANJA LUKE !!!

ODGOVORITE
Name

Natasa

01.11.2016 06:04

Sljam sljam sljam

Name

Šta je dočekala Banja Luka

31.10.2016 21:39

Šta je dočekala Banja Luka da kriminalac kakav je Sreto reketira banjalučke vlasnike radnji kao što je foto Risto itd

ODGOVORITE
Name

Guzonja

01.11.2016 02:56

Zanima me samo da li ce se ikad desiti da u crnoj gori obavlja neku vazniju funkciju neko iz r s ??

ODGOVORITE
Name

Dragan

01.11.2016 10:30

Auh, kako svi vole Budžet...ili kako Željka reče : "osiguranu prihodovnu stranu".

ODGOVORITE