За убиство бебе шест година затвора

Војкану Богојевић из Добоја, која је оптужена за убиство бебе и која је своју кћерку Сању наговорила да убије другу новорођену бебу, добојски Окружни суд осудио је на шест година затвора.

Република Српска 31.10.2016 | 22:54
За убиство бебе шест година затвора
Основ за изрицање овакве пресуде судија Изудин Берберовић образложио је тиме да је Војкана била непосредни физички извршилац дјела за које се теретила у првој тачки оптужнице, док је у другој тачки подстрекавала Сању да изврши дјело, а по Закону за подстрекавање се одговара као и за извршење дјела, навео је Берберовић, те додао да је приликом одређивања висине казне Суд цијенио олакшавајуће околности.

Олакшавајућа околност по оцјени добојског суда је да се Војкана бојала реакција свог супруга на нежељене трудноће њихове ментално заостале кћерке, те примитивне средине у којој живе. На овакву пресуду Војканин бранилац најављује жалбу, а то образлаже тиме да Сања Богојевић није подстрекавана на тешко убиство, него на чедоморство.

Отац једне од беба, Сањин рођак Раде Богојевић, осуђен је за обљубу над немоћним лицем на три године затвора, док су на по шест мјесеци осуђени Жарко Цвијетић и Вид Јанковић. Тијело треће бебе коју је Сања родила никада није пронађено.



(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

марија

31.10.2016 19:42

Каквих шест то треба дозивотна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

01.11.2016 04:42

Нема ту закона а још више правде СРМАТА !

ОДГОВОРИТЕ