Za ubistvo bebe šest godina zatvora

Vojkanu Bogojević iz Doboja, koja je optužena za ubistvo bebe i koja je svoju kćerku Sanju nagovorila da ubije drugu novorođenu bebu, dobojski Okružni sud osudio je na šest godina zatvora.

Republika Srpska 31.10.2016 | 22:54
Za ubistvo bebe šest godina zatvora
Osnov za izricanje ovakve presude sudija Izudin Berberović obrazložio je time da je Vojkana bila neposredni fizički izvršilac djela za koje se teretila u prvoj tački optužnice, dok je u drugoj tački podstrekavala Sanju da izvrši djelo, a po Zakonu za podstrekavanje se odgovara kao i za izvršenje djela, naveo je Berberović, te dodao da je prilikom određivanja visine kazne Sud cijenio olakšavajuće okolnosti.

Olakšavajuća okolnost po ocjeni dobojskog suda je da se Vojkana bojala reakcija svog supruga na neželjene trudnoće njihove mentalno zaostale kćerke, te primitivne sredine u kojoj žive. Na ovakvu presudu Vojkanin branilac najavljuje žalbu, a to obrazlaže time da Sanja Bogojević nije podstrekavana na teško ubistvo, nego na čedomorstvo.

Otac jedne od beba, Sanjin rođak Rade Bogojević, osuđen je za obljubu nad nemoćnim licem na tri godine zatvora, dok su na po šest mjeseci osuđeni Žarko Cvijetić i Vid Janković. Tijelo treće bebe koju je Sanja rodila nikada nije pronađeno.



(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

marija

31.10.2016 19:42

Kakvih šest to treba dozivotna

ODGOVORITE
Name

Kobac

01.11.2016 04:42

Nema tu zakona a još više pravde SRMATA !

ODGOVORITE