ЕП: "Змајеви" без Малиновића у Шпанији!

Рукометаши Босне и Херцеговине у уторак путују у Ваљадолид гдје ће 2. новембра против Шпаније одиграти први меч у оквиру квалификација за Европско првенство у Хрватској.

Остали спортови 01.11.2016 | 18:15
ЕП: "Змајеви" без Малиновића у Шпанији!
"Змајеви" се већ неколико дана припремају се у Сарајеву, а селектор Билал Шуман тек ће на вечерашњем тренингу имати на располагању све репрезентативце. Покушаће искористити преостало вријеме да уигра екипу за прву утакмицу квалификација против "фурије", која ће бити одиграна 2. новембра у Ваљадолиду.

"Неки играчи су овог викенда играли утакмице за своје клубове. Вечерас очекујемо Мухамеда Торомановића и Сењамина Бурића, а Дејан Малиновић је повријеђен и неће играти против Шпаније, док је његов наступ против Аустрије упитан. Очекујем да ћемо имати тренинг у пуном саставу и покушаћемо одрадити неке ствари за меч против Шпаније", изјавио је Шуман на конференцији за медије, пренијели су сарајевски медији.

Селектор наглашава да селекција БиХ жели пружити отпор фаворизованим Шпанцима, те показати дисциплину у игри што ће бити важно за будуће утакмице и окупљања.

"Желимо показати да знамо шта радимо и зашто. Има сегмената игре које нећемо моћи на вријеме одрадити, али даћемо све од себе да се припремимо на најбољи начин за утакмицу против Шпаније. Они имају измјена у екипи, новог селектора и нису одиграли ниједну утакмицу у овом саставу. Ипак, познавајући шпански рукомет, не мислим да ће бити промјена у начину њихове игре. Надам се да ћемо бити на одговарајућем нивоу, даћемо све од себе да побиједимо".

Шуманов помоћник Зденко Грбавац истакао је да утакмицом против Шпаније бх. рукомет улази у нову фазу.

"На старту нас чека тешко гостовање против Шпаније, али ми ту видимо нашу шансу. Препуштамо улогу фаворита њима, а ми ћемо у меч ући растерећено с циљем да покушамо одрадити неке ствари. Ако одрадимо све што смо замислили мислим да ова утакмица може бити темељ за будући добар рад и утакмицу против Аустрије".

Бх. репрезентативац Мирсад Терзић подвукао је да су рукометаши дошли из својих клубова да покушају направити искорак у националном тиму, а искусни Никола Прце очекује двије тешке утакмице.

"Нисмо фаворити против Шпаније али нећемо се предати. Имамо одређене проблеме, али када будемо комплатни одрадићемо пар тренинга и покушати се спремити за Шпанце. Против Аустрије је вјероватно најбитнија утакмица, побједа би нам много значила. С том утакмицом можемо много ријешити", нагласио је Прце.

Репрезентација БиХ гостује селекцији Шпаније 2. новембра у дворани "Хуерта дел Реј" у Ваљадолиду, док четири дана касније дочекује Аустрију у Сарајеву у дворани "Мирза Делибашић".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар