ЕП - "Орлови" на окупу: Ни страх, ни бусање у груди!

"Велики смо спортисти, патриоте који се боре за своју земљу и то ћемо урадити на најбољи могући начин", порука је репрезентативаца пред старт борбе за ЕП.

Остали спортови 01.11.2016 | 17:45
ЕП - "Орлови" на окупу: Ни страх, ни бусање у груди!
Рукометна репрезентација Србије на новом је почетку.

Под вођством селектора Јовице Цветковића, "орлови" почињу квалификације за Европско првенство, у којима их ове недеље чекају утакмице против Пољске у Гдањску (четвртак, 20) и Белорусије у Нишу (недеља, 17).

Поводом почетка експресних припрема, шеф струке репрезентације обратио се јавности у друштву играча Растка Стојковића и Добривоја Марковића.

"Озбиљно смо схватили почетак квалификација за Европско првенство. Окупили смо се у недељу, а већ смо имали пар састанака и један преподневни тренинг. Имаћемо доста разговора и гледати да што више искористимо време, а да не оштетимо нешто што нам може користити на првој утакмици у Пољској. Предстоји нам много рада на игри како бисмо могли да одговоримо адекватно на оно што нас чека. Све ћемо урадити да се надигравамо у Гдањску. Наступамо тактички. Свака нам утакмица значи, али треба бити реалан и видети колико имамо времена да се спремимо за меч са трећом екипом на свету и четвртом у Рију", рекао је Цветковић.

Селектор је прокоментарисао и стартне позиције екипа пред почетак квалификација.

"Ако погледамо реално, наш рејтинг је најслабији у групи, међутим, нисам песимиста, већ велики оптимиста. Безгранично верујем у овај тим који сам окупио, али покушавам на неки начин да заштитим све оно што желимо да направимо у овом моменту".

Селектор је свестан да нема превише времена.

"Доста играча није било ту и морамо да мењамо неке ствари у односу на раније. За све је потребно време, али без обзира што га немамо, морамо да модификујемо игру и да је убрзамо. Немогуће је у ово време добити неку репрезентацију ако не парираш у свим сегментима. Ако немаш добру одбрану и напад, ако нема седам до 10 лаких голова, не можеш да надокнадиш то нечим другим. Урадићемо све да већ у првој утакмици покажемо квалитет. Никога се не плашим, као ни ови момци, али не треба се бусати већ хватати противника на спавању. Бусати се у груди да ћемо ми нешто, не иде нам у прилог. Рејтинг нам је такав какав је, али хоћемо све да победимо. То је реалност"

"То што ће их бити 10.000 није битно"

Добривоје Марковић одгираће у Пољској 100. меч у дресу репрезентације.

"Мало је времена, имаћемо два три тренинга пред Пољску. Идемо да се надигравамо са Пољацима, али нам је приоритет меч са Белорусима који морамо да добијемо и на адекватан начин започнемо квалификације".

Искусни пивотмен Растко Стојковић, повратник у национални тим, схвата да екипа мора што пре да се уигра.

"Спремамо се за Пољску. Започели смо са неким уопштеним стварима које морамо да знамо како би кренуло уигравање. Мало је времена, приоритет је Белорусија коју можемо да победимо, а са једним реномираним противником као што је Пољска да се боримо и тражимо шансе које су ту негде. То што нас чека 10.000 људи у Гдањску није битно. Да ли их има 10 или само хиљаду не игра улогу, јер још ниједан навијач није постигао гол. Сумњам да нас навијачи могу победити. Велики смо спортисти, патриоте који се боре за своју земљу и то ћемо урадити на најбољи могући начин. Не можемо да претимо једном таквом противнику да ћемо га победити, али да ће се Пољаци намучити да би нас победили, то је сигурно"

Стојковић добро познаје Белорусе, због година наступа у Мешков Бресту.

"Озбиљно верујем у квалитет ове екипе и знам да је већи од квалитета Белоруса. Познајем 90% тих момака и искрено верујем да ако се организујемо у ова два три тренинга, да немају велике шансе у Нишу", самоуверено поручује снажни пивотмен.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар