Цветковић: Велики сам оптимиста, вјерујем у ову екипу!

Селектор репрезентације Србије Јовица Цветковић, уочи старта квалификација за ЕП у Хрватској, изјавио је да верује у тим, али да мора да буде реалан.

Остали спортови 01.11.2016 | 14:15
Цветковић: Велики сам оптимиста, вјерујем у ову екипу!
"Предстоји нам много рада на игри како бисмо могли да одговоримо адекватно на оно што нас чека. Треба бити реалан и видети колико имамо времена да се спремимо за меч са Пољском, трећом екипом на свету и четвртом у Рију".

"Ако погледамо реално, наш рејтинг је најслабији у групи, међутим, нисам песимиста, већ велики оптимиста. Безгранично верујем у овај тим који сам окупио, али покушавам на неки начин да заштитим све оно што желимо да направимо у овом моменту", рекао је Цветковић на конференцији за медије.

Он је додао да у екипи има доста нових играча и да је потребно променити неке ствари.

"За све је потребно време, али без обзира што га немамо, морамо да модификујемо игру и да је убрзамо. Немогуће је у ово време добити неку репрезентацију ако не парираш у свим сегментима. Ако немаш добру одбрану и напад, ако нема седам до десетлаких голова, не можеш да надокнадиш то нечим другим"

Цветковић је обећао да ће тим урадити све да већ у првој утакмици покаже квалитет.

"Никога се не плашим, као ни ови момци, али не треба се бусати већ хватати противника на спавању. Бусати се у груди да ћемо ми нешто, не иде нам у прилог. Рејтинг нам је такав какав је, али хоћемо све да победимо. То је реалност", поручио је некада један од најбољих рукометаша света.

Лево крило Добривоје Марковић истакао је да екипа имало времена за припреме пред Пољску.

"Мало је времена, имаћемо два три тренинга пред Пољску. Идемо да се надигравамо са Пољацима, али нам је приоритет меч са Белорусима који морамо да добијемо и на адекватан начин започнемо квалификације", изјавио је Марковић, који ће против Пољака одиграти 100. утакмицу за државни тим.

Искусни пивотмен Растко Стојковић такође сматра да су Белоруси приоритет, али да нема предаје ни у Пољској.

"Приоритет је Белорусија коју можемо да победимо, а са једним реномираним противником као што је Пољска да се боримо и тражимо шансе које су ту негде. То што нас чека 10.000 људи у Гдањску није битно, још нигде ниједан навијач није постигао гол. Велики смо спортисти, патриоте, који се боре за своју земљу и то ћемо урадити на најбољи могући начин", рекао је Стојковић.

Србија гостује у Пољској у четвртак од 20 часова, а три дана касније, у недељу од 17 сати, у нишком Чаиру дочекује Белорусију.

У групи 2 је и Румунија, а пласман на шампионат у Хрватској обезебдиће по две првопласиране селекције из сваке од седам група, плус најбоља трећепласирана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар