Под лупом смрт мајке, борба за дијете

Болница Градишка предузеће све законске мјере ако обдукцијом тијела породиље Јоване Шиник, истрагом тужилаштва, те извјештајем Комисије за ванредни стручни надзор коју је именовао ресорни министар, буду утврђене било какве неправилности у раду и елементи несавјесног лијечења.

Република Српска 31.10.2016 | 17:41
Под лупом смрт мајке, борба за дијете
Из Болнице је саопштено да је Комисија данас почела контролу поштивања свих медицинских процедура у овом случају.

“Болница је одговорила свим својим капацитетима, укључујући ангажованост девет љекара специјалиста гинеколога, педијатара и анестезиолога, те је у датом моменту располагала свим потребним лијековима, крвљу, крвним дериватима, а да се према времену догађаја пацијент кретао од порођајне сале, преко јединице интензивног лијечења до операционе сале”, наводи се у саопштењу.

Из болнице подсјећају да је 27. октобра породиља преминула након порођаја, а да је новорођенче у пратњи анестезиолога и педијатра упућено у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци.

У саопштењу се напомиње да је менаџмент болнице 28. октобра, у складу са процедурама и правилницима, наредио предузимање свих радњи с циљем утврђивања релевантних околности под којима се “неповољни догађај” десио и наредио обдукцију.

Они наводе да су истог дана о овом догађају разговарали са представником Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, а потом су поступили по наредби тужилаштва о изузимању све релевантне медицинске документације.

“Истовремено смо путем медија и на друге начине јавност информисали о овом догађају и активностима”, додаје се у саопштењу.

А новорођенче из Опште болнице Градишка, чија је мајка преминула на порођају, и даље се налази у тешком клиничком стању које захтијева респираторну подршку, потврђено је Срни у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци.

Према ријечима шефа Одјељења интензивне његе и терапије Клинике за дјечије болести УКЦ Српске Весне Новаковић, предузете су све потребне мјере за стабилизацију стања новорођенчета, а све даље прогнозе су крајње неизвјесне.

Новорођенче је у петак, 28. октобра, из Опште болнице Градишка примљено у УКЦ Српске, у Одјељење интензивне његе и терапије са тешким клиничким стањем.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Градиска

31.10.2016 19:09

Ниста неце предузети јер је тај доктор не додирљив годинама. Ово му није први овакав слуцај. Само се крије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

31.10.2016 19:35

9 љекара?9 људи без дусе који це због припадности цопору ститити једни друге.Јер није први пут да то раде.Па знате ли ви да у тој болници кад се деси теска саобрацајна несреца и возаци дају крв да се види да ли су пили.Онда ове постењацине умјесто возацу ваде крв постеном полицајцу.А полицајац је добио паре од возаца јер је возац био пијан.О цему ви прицате????Ово је РС.Права РС.срамота ме гдје зивим,назалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

31.10.2016 20:01

Све је овако и страсно, страшније не може бити.

Name

поглед

31.10.2016 20:36

Болан раде вам доктори лудаци са дијагнозама параноидног поремецаја у министарству ког да они лијеце....

ОДГОВОРИТЕ