Pod lupom smrt majke, borba za dijete

Bolnica Gradiška preduzeće sve zakonske mjere ako obdukcijom tijela porodilje Jovane Šinik, istragom tužilaštva, te izvještajem Komisije za vanredni stručni nadzor koju je imenovao resorni ministar, budu utvrđene bilo kakve nepravilnosti u radu i elementi nesavjesnog liječenja.

Republika Srpska 31.10.2016 | 17:41
Pod lupom smrt majke, borba za dijete
Iz Bolnice je saopšteno da je Komisija danas počela kontrolu poštivanja svih medicinskih procedura u ovom slučaju.

“Bolnica je odgovorila svim svojim kapacitetima, uključujući angažovanost devet ljekara specijalista ginekologa, pedijatara i anesteziologa, te je u datom momentu raspolagala svim potrebnim lijekovima, krvlju, krvnim derivatima, a da se prema vremenu događaja pacijent kretao od porođajne sale, preko jedinice intenzivnog liječenja do operacione sale”, navodi se u saopštenju.

Iz bolnice podsjećaju da je 27. oktobra porodilja preminula nakon porođaja, a da je novorođenče u pratnji anesteziologa i pedijatra upućeno u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

U saopštenju se napominje da je menadžment bolnice 28. oktobra, u skladu sa procedurama i pravilnicima, naredio preduzimanje svih radnji s ciljem utvrđivanja relevantnih okolnosti pod kojima se “nepovoljni događaj” desio i naredio obdukciju.

Oni navode da su istog dana o ovom događaju razgovarali sa predstavnikom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a potom su postupili po naredbi tužilaštva o izuzimanju sve relevantne medicinske dokumentacije.

“Istovremeno smo putem medija i na druge načine javnost informisali o ovom događaju i aktivnostima”, dodaje se u saopštenju.

A novorođenče iz Opšte bolnice Gradiška, čija je majka preminula na porođaju, i dalje se nalazi u teškom kliničkom stanju koje zahtijeva respiratornu podršku, potvrđeno je Srni u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci.

Prema riječima šefa Odjeljenja intenzivne njege i terapije Klinike za dječije bolesti UKC Srpske Vesne Novaković, preduzete su sve potrebne mjere za stabilizaciju stanja novorođenčeta, a sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne.

Novorođenče je u petak, 28. oktobra, iz Opšte bolnice Gradiška primljeno u UKC Srpske, u Odjeljenje intenzivne njege i terapije sa teškim kliničkim stanjem.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Gradiska

31.10.2016 19:09

Nista nece preduzeti jer je taj doktor ne dodirljiv godinama. Ovo mu nije prvi ovakav slucaj. Samo se krije

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

31.10.2016 19:35

9 ljekara?9 ljudi bez duse koji ce zbog pripadnosti coporu stititi jedni druge.Jer nije prvi put da to rade.Pa znate li vi da u toj bolnici kad se desi teska saobracajna nesreca i vozaci daju krv da se vidi da li su pili.Onda ove postenjacine umjesto vozacu vade krv postenom policajcu.A policajac je dobio pare od vozaca jer je vozac bio pijan.O cemu vi pricate????Ovo je RS.Prava RS.sramota me gdje zivim,nazalost.

ODGOVORITE
Name

bn

31.10.2016 20:01

Sve je ovako i strasno, strašnije ne može biti.

Name

pogled

31.10.2016 20:36

Bolan rade vam doktori ludaci sa dijagnozama paranoidnog poremecaja u ministarstvu kog da oni lijece....

ODGOVORITE