Србац: И дјецу уче хуманим дјелима

На овогодишњу трећу акцију добровољног давања крви, коју је организовао србачки Црвени крст у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Опште болнице Градишка, одазвало се 70 србачких хуманитараца, од којих је 58 дало драгоцјену течност која живот значи. Дванаест њих није могло дати крв из здравствених разлога.

Република Српска 31.10.2016 | 16:30
Србац: И дјецу уче хуманим дјелима
У Црвеном крсту задовољни су одзивом, а поготово што су, осим редовних давалаца из Ситнеша и Српца, дошли и добровољци из Ножичког, Кобаша и неких села Лијевча поља. Трећа акција је карактеристична и по учешћу већег броја младих жена, каже секретар Црвеног крста у Српцу Љиљана Јовичић.

„Медју њима је била и млада мајка Тијана Дабић, која је са собом довела и двогодишњу кћерку, која је била уз мајку док је давала крв. И наш редовни давалац Душко Новаковић дошао је да да крв у пратњи кћерке предшколског узраста. Радује нас ова појава, којом се на најбољи начин афирмише добровољно давалаштво крви, а посебно што се и дјеца од малих ногу уче да постану хумани људи“, каже Јовичићева.



Она је додала да добровољно давалаштво крви у србачкој општини има дугу традицију, а Актив редовних давалаца при Црвеном крсту ове општине има више од стотину чланова, међу којима су и они који су крв даривали око стотину пута.

По добровољном давалаштву крви, општина Србац спада међу најбоље локалне заједнице у Републици Српској, захваљујући углавном Општинској организацији Црвеног крста која овој активности, али и другим хуманитарним акцијама, посвећује велику пажњу, за шта је добила безброј друштвених признања.

(С. К./БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар