Srbac: I djecu uče humanim djelima

Na ovogodišnju treću akciju dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovao srbački Crveni krst u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Opšte bolnice Gradiška, odazvalo se 70 srbačkih humanitaraca, od kojih je 58 dalo dragocjenu tečnost koja život znači. Dvanaest njih nije moglo dati krv iz zdravstvenih razloga.

Republika Srpska 31.10.2016 | 16:30
Srbac: I djecu uče humanim djelima
U Crvenom krstu zadovoljni su odzivom, a pogotovo što su, osim redovnih davalaca iz Sitneša i Srpca, došli i dobrovoljci iz Nožičkog, Kobaša i nekih sela Lijevča polja. Treća akcija je karakteristična i po učešću većeg broja mladih žena, kaže sekretar Crvenog krsta u Srpcu Ljiljana Jovičić.

„Medju njima je bila i mlada majka Tijana Dabić, koja je sa sobom dovela i dvogodišnju kćerku, koja je bila uz majku dok je davala krv. I naš redovni davalac Duško Novaković došao je da da krv u pratnji kćerke predškolskog uzrasta. Raduje nas ova pojava, kojom se na najbolji način afirmiše dobrovoljno davalaštvo krvi, a posebno što se i djeca od malih nogu uče da postanu humani ljudi“, kaže Jovičićeva.Ona je dodala da dobrovoljno davalaštvo krvi u srbačkoj opštini ima dugu tradiciju, a Aktiv redovnih davalaca pri Crvenom krstu ove opštine ima više od stotinu članova, među kojima su i oni koji su krv darivali oko stotinu puta.

Po dobrovoljnom davalaštvu krvi, opština Srbac spada među najbolje lokalne zajednice u Republici Srpskoj, zahvaljujući uglavnom Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta koja ovoj aktivnosti, ali i drugim humanitarnim akcijama, posvećuje veliku pažnju, za šta je dobila bezbroj društvenih priznanja.

(S. K./BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar