„Оаза“ за окрепљење

Бројни свештеници предвођени архијерејским замеником Епархије шабачко-ваљевске Српске православне цркве, у присуству мноштва гостију из Лознице, Београда и Републике Српске, освештали су јуче на "Лагатору", некадашњем имању Вука Стефановића Караџића, комплетно преуређени и изнова опремљени туристичко-културни-духовни и научни центар „Ад Дринум“.

Република Српска 31.10.2016 | 16:05
„Оаза“ за окрепљење
Свештеници и представници Српске краљевске академије научника и уметника указали су допринос овог дела Србије развоју српске државе, њене науке, културе, уметности, духовности и традиције, као и на великане попут Вука Караџића, академика др Јована Цвијића, Миће Поповића, Милорада Бертонилија, војводе Анте Богићевића, проте Игњата Васића.

Здање које је освештано налази се на неколико стотина метара од нове лозничке цркве, па ће, како је речено, „ово бити место где ће бити, кроз различите садржаје, наставак литургија у храму“.

Освештањем и подсећањем на великане Јадра у „Ад Дринуму“ су почела „Јесења и зимска саборовања у Вуковом крају“, у оквиру којих ће се представити наши најбољи писци, приповедачи, глумци, научници, духовници, уметници.

Благослов за освештање и ваљан рад „Ад Дринума“ дао је епископ шабачки Лаврентије, „истичући важност делања људи који подједнако брину о човекој души и телу, како чине оснивачи овог „храма за човека“ на некадашњем Вуковом имању.

(В. М./БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

31.10.2016 19:42

Залосно је цути и видјети кско СРБи који имају један од накбогатијих и најљепсих ЈЕЗИКА на свијету због свог незнања и недостатка вјерске и националне културе и свијести користи тудје ријеци и изразе. Цеститамо на обнови Вуковог здања!

ОДГОВОРИТЕ