Гдје можете возило бесплатно тестирати

Ауто-мото савез Републике Српске сутра ће у девет часова у кругу Ауто-мото друштва "Крајина" у бањалучком насељу Лазарево покренути велику превентивну кампању бесплатне контроле исправности уређаја на моторним возилима и њихове припремљености за вожњу у зимским условима под називом "Безбједна вожња у зимским условима 2016".

Република Српска 31.10.2016 | 14:35
Гдје можете возило бесплатно тестирати
Кампања траје до 25. новембра и реализује се у оквиру "Деценије акције за безбједност саобраћаја на путевима".

АМС РС и Ауто-мото друштва спроводе акцију у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза РС, Министарством унутрашњих послова РС (МУП), Агенцијом за безбједност саобраћаја РС и локалним заједницама.

Кампању "Безбједна вожња у зимским условима 2016" подржала је и компанија "Нестро група", која ће возачима дијелити расхладну текућину "Пермант", текућину за прање вјетробранских стакала "Мосол" и друге корисне материјале.

С обзиром на то да се возило у току зимских услова налази у условима кориштења који доводе до већег хабања и трошења одређених склопова возила, АМС РС спроводи акцију у којој ће се возачима сугерисати како да припреме своје возило за зимске услове експлоатације, која опрема је потребна и како што безбједније да учествују у саобраћају.

Овогодишња акција "Безбједна вожња у зимским условима" је превентивно-безбједносног карактера и не садржи репресивне мјере према возачима возила на којима се утврде неисправности појединих уређаја који су предмет контроле у току трајања акције.

Под припремом возила за зимске услове вожње предвиђена је контрола:
1. вриједности расхладне течности,
2. квалитета кочионе течности,
3. дубине газећег слоја пнеуматика,
4. свјетлосно-сигналних уређаја,
5. уређаја за брисање вјетробрана и пераче вјетробранског стакла,
6. контрола опреме и прибора коју треба да посједују возачи на основу правилника.
7. исправности ауто-гас система.

На овај начин АМС РС жели да повећа укупан степен безбједности у саобраћају и смањи број саобраћајних незгода које настају због неправилне припреме возила за зимске услове вожње и начина вожње у зимским условима.

Распоред локација и термина вршења контроле:



Извор: прессрс.ба

Коментари / 0

Оставите коментар