Gdje možete vozilo besplatno testirati

Auto-moto savez Republike Srpske sutra će u devet časova u krugu Auto-moto društva "Krajina" u banjalučkom naselju Lazarevo pokrenuti veliku preventivnu kampanju besplatne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima pod nazivom "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2016".

Republika Srpska 31.10.2016 | 14:35
Gdje možete vozilo besplatno testirati
Kampanja traje do 25. novembra i realizuje se u okviru "Decenije akcije za bezbjednost saobraćaja na putevima".

AMS RS i Auto-moto društva sprovode akciju u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Ministarstvom unutrašnjih poslova RS (MUP), Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS i lokalnim zajednicama.

Kampanju "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2016" podržala je i kompanija "Nestro grupa", koja će vozačima dijeliti rashladnu tekućinu "Permant", tekućinu za pranje vjetrobranskih stakala "Mosol" i druge korisne materijale.

S obzirom na to da se vozilo u toku zimskih uslova nalazi u uslovima korištenja koji dovode do većeg habanja i trošenja određenih sklopova vozila, AMS RS sprovodi akciju u kojoj će se vozačima sugerisati kako da pripreme svoje vozilo za zimske uslove eksploatacije, koja oprema je potrebna i kako što bezbjednije da učestvuju u saobraćaju.

Ovogodišnja akcija "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima" je preventivno-bezbjednosnog karaktera i ne sadrži represivne mjere prema vozačima vozila na kojima se utvrde neispravnosti pojedinih uređaja koji su predmet kontrole u toku trajanja akcije.

Pod pripremom vozila za zimske uslove vožnje predviđena je kontrola:
1. vrijednosti rashladne tečnosti,
2. kvaliteta kočione tečnosti,
3. dubine gazećeg sloja pneumatika,
4. svjetlosno-signalnih uređaja,
5. uređaja za brisanje vjetrobrana i perače vjetrobranskog stakla,
6. kontrola opreme i pribora koju treba da posjeduju vozači na osnovu pravilnika.
7. ispravnosti auto-gas sistema.

Na ovaj način AMS RS želi da poveća ukupan stepen bezbjednosti u saobraćaju i smanji broj saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

Raspored lokacija i termina vršenja kontrole:



Izvor: pressrs.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar