"Коалиција остаје због интереса Бошњака"

Лидер СДА Бакир Изетбеговић поручио је да ће ова странка настојати да очува коалицију са СББ, али да неће остати нијема, нити дужна када се изрекну неистине о СДА, а нарочито о Алији Изетбеговићу.

Босна и Херцеговина 31.10.2016 | 11:37
"Коалиција остаје због интереса Бошњака"
Поводом тврдњи које је лидер СББ-а Фахрудин Радончић изнио на свједочењу у процесу који се на суду у Приштини води против Насера Кељмендија, Изетбеговић је рекао да Суд вјерује само чињеницама које је ван разумне сумње утврдио на професионалан начин.

"Када је у питању тврдња да иза убиства Рамиза Делалића стоји бошњачка мафија, у такву тврдњу може повјеровати само дио неупућених грађана, а суд сигурно не", рекао је Изетбеговић за портал "Кликс" након што је Радончић на суђењу поново актуелизовао питање постојања бошњачке мафије која је одговорна за више политичких убистава, пљачку и криминал.

Он сматра да је "нека мафија" сигурно имала разлог да уклони Рамиза Делалића, а која је то учинила и из којих разлога знаће се за неколико мјесеци када суд у Приштини изрекне пресуду.

"У сваком случају, није фер и није људски правити `интервјуе` са мртвим Рамизом Делалићем и на бази таквог `интервјуа` оптуживати мртвог Алију Изетбеговића", оцијенио је Изетбеговић.

Изетбеговић очекује да ће бошњачка коалиција СДА и СББ опстати, без обзира на његове односе са Радончићем, ако обојица успију интересе БиХ и Бошњака ставити изнад властитих фрустрација.

Коментаришући критике на рачун врха СДА посланика у парламенту БиХ из реда ове странке, Изетбеговић је напоменуо да те критике нису једнако мотивисане, па ни једнако штетне, као што ни актери нису једнаки.

"Не може се изједначити улога, заслуге, мотиви, па тиме ни право на критику /Шемсудина/ Мехмедовића или /Садика/ Ахметовића са /Сенадом/ Шепићем. Руководство СДА је у ранијим разговорима са овом четворком парламентараца договорило да ће се кренути у измјене статута СДА и других докумената како би се начинио додатни корак ка демократизацији и побољшању функционисања СДА", рекао је лидер ове странке.

Напомињући да је Шепић заговарао "некакву бољу СДА", Изетбеговић је истакао да је он млад политичар који је већ добио и стекао пуно.

"Не вјерујем да ће он икада наћи или основати ишта боље од СДА са којом се почео разилазити само зато што није именован за министра цивилних послова БиХ", каже Изетбеговић.

Извор:Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

неко

31.10.2016 10:47

пуце тиква

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

31.10.2016 11:20

Сада ћеш ти Бакире у коалицију са Додиком. Ајд да се кладимо у Ердогана и Путина. Само овај "Тјкун-Политичар" Фахрудин Радончић, може ти пореметити коалицију и да те замијени. Ту опклада важи само у Пуртина. Поздрав добрим људима и бољим односима Срба и Бошњака, без обзира на све ове фукаре. Њих ће вода једном пронијети, као што рече Матија Бећковић за старлете. Заиста срдачан поздрав свим људима без обзира на вјеру, нацију и мишљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карађорђе

31.10.2016 15:42

Е мој црни Ђорђе како можеш повезивати Додика и бабово дијете. Први настоји да истином о протеклом рату промовише Републику Српску, а други лажима и клеветама оспори све што је напаћени Српски народ проживио бранећи себе и свој голи живот. Како може бити агресор онај ко је бранио своја вијековна огњишта.

Name

Варте-елиминатор

31.10.2016 11:24

Ваљда це највисе руководство СДА одговарати за злоцин убиство српског свата Николе Гардовица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

31.10.2016 12:29

Сандзакљиа јебо језа ,сад це га Баке скалпират!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

31.10.2016 13:32

Набију те сви ти Бошњаци а и ја сам меду њима

ОДГОВОРИТЕ