Ф1: Хамилтон срећан, Ферстапен љут због казне!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је срећан због победе у трци Формуле 1 за Велику награду Мексика и захвалио екипи на добро обављеном послу.

Остали спортови 31.10.2016 | 10:45
Ф1: Хамилтон срећан, Ферстапен љут због казне!
Троструки светски првак Хамилтон победио је у Мексику, остварио 51. победу у каријери и изједначио се на другом месту вечне листе са Аланом Простом.

"Ово је било сјајно због свих ових људи који су испунили трибине. Живео Мексико. Ово је најбоља публика на свету. У домовини је увек лепо, али ови људи имају велику страст. Заиста сам захвалан на добро обављеном послу моје екипе, а и Нико је обавио добар посао", рекао је Хамилтон после трке.

Две трке пре краја Хамилтон заостаје 19 бодова за клупским колегом Ником Розбергом, који је у Мексику заузео друго место.

"Ово је био добар дан. Овог викенда нисам био толико брз, па морам да прихватим друго место. На почетку сам имао малих проблема, а затим и борбу са Максом Ферстапеном, па је у реду што сам заузео друго место", рекао је Розберг.

Треће место заузео је возач Ферарија Себастијан Фетел. Он се у самој завршници борио са Верстапеном за треће место, возач Ред Була је у једном тренутку излетео са стазе, прешао преко траве и вратио се испред четвороструког светског првака, због чега је требало да му препусти позицију али то није учинио.

Фетел је уз много псовки и гестикулирања тражио од свог тима да интеревенише, пошто је мислио да га Ферстапен успорава како би га Рикардо престигао. Из бокса су га обавестили да Ферстапен мора да му препусти позицију, а судије су после трке казниле Ферстапена додавањем пет секунди на резултат, па је он пао на пето место.

"Морате да разумете због чега сам био изнервиран и због чега сам користио такав речник. Био сам пун адреналина. Изашао је са стазе и није се померио и због тога сам се изнервирао. Био сам изузетно разочаран када сам прошао кроз циљ, али онда су ми рекли да се попнем на подијум. То што је урадио није било у реду", рекао је Фетел.

Ферстапен је рекао да није заслужио казну и да би због бројних псовки Фетел требало да се врати у школу.

"Луис је на исти начин на почетку стекао велику предност, а затим и Нико када смо имали контакт. Ја нисам стекао предност (над Фетелом), када сам се вратио на стазу био сам у предности за исту дужину и мислим да је казна смешна. Смешно је и оно што је урадио, одгледао сам снимак. Данијел је био поред њега а он је кренуо на његов болид. Онда је почео да виче и не знам колико пута је опсовао", рекао је Ферстапен за Би-Би-Си (ББЦ).

"Мислили су да морам да му вратим позицију, али никад ми то нису потврдили. Нисам га задржавао, само сам покушавао да возим најбоље што могу. Нису казнили Ника, а мене јесу на крају трке. Мислим да Фетел мора да се врати у школу због свих тих псовики. Ово је смешно. Разговараћу са њим. Он је увек фрустриран. Он је веома фрустриран момак",додао је он.

Такодје, ни други возач Ред Була Рикардо не мисли да је Фетел заслужио пласман на подијум.

"Он (Фетел) се сада смеје. Не заслужује да буде тамо горе. Мислим да сам имао право да га претекнем, али стално је кочио. То ме је нервирало", рекао је Рикардо за Скај Спортс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар