Хечер: Сад нас другачије гледају, морамо да се навикнемо на то!

Плејмејкер Партизана сматра и да ће ускоро у екипи прорадити и неки други играчи, поготово када њега противничке одбране узму на зуб.

Кошарка 31.10.2016 | 21:45
Хечер: Сад нас другачије гледају, морамо да се навикнемо на то!
Американац Вил Хечер први пут ове сезоне није има двоцифрен кошгетерски учинак, одбрана Будућности потпуно га је закључала и практично изоловала од остатка екипе, а све то је довело до првог пораза Партизана у Јадранској лиги.

Свестан је Хечер да су ривали почели да га гледају другим очима, али верује да је екипи само мало потребно да се адаптира на нове околности како би се вратила на победнички колосек.

“Будућност је играла комбиновану одбрану ’зона-човек’ кад сам био на паркету, а било ми је много тешко чак и да додајем лопту саиграчима. Али, било је очекивано да екипе почну то да раде против нас. Само морамо да се навикнемо као тим на те ситуације, да их разумемо и почнемо да решавамо. Биће тога све више, па ће морати и остали момци да почну да погађају више“, рекао је Хечер.

Црно-бели су у дербију седмог кола опет у напетој завршници играли меч „на једну лопту“ и том рулету лоптица није стала на њихово поље.

“Није била тако тешка утакмица, него смо ми направили доста грешака, а то није смело да се деси. Водили смо седам разлике на полувремену. Упркос свему што се десило у наставку, имали смо шансу да победимо. Нисмо успели, направили смо фаул, примили тројку, они су боље реаговали у завршници“, анализирао је Хечер.

Кошаркаши Партизана против Будућности су веома лоше шутирали за три поена. Од 25 покушаја погодили су само три пута. Поред тога, направили су доста грешака, или их је противник натерао на то, у моментима када се ломила утакмица.

Упркос свему томе, немају црно-бели превише времена да жале за пропуштеном шансом јер их за два дана очекује нови меч. Овај пут ради се о Лиги шампиона, трећем колу и окршају у Пиониру са пољском Зјелоном Гором. То ће бити први меч Партизана пред домаћом публиком у овом такмичењу.

“У уторак нам долази тежак ривал из Пољске, морамо да се вратимо на победнички пут, настављамо са тренинзима. Важно
је да анализирамо грешке и пробамо да их исправимо до следеће утакмице. Правили смо грешке, то је нормално за сваку екипу, али то је део кошарке“, закључио је Хечер.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар