Hečer: Sad nas drugačije gledaju, moramo da se naviknemo na to!

Plejmejker Partizana smatra i da će uskoro u ekipi proraditi i neki drugi igrači, pogotovo kada njega protivničke odbrane uzmu na zub.

Košarka 31.10.2016 | 21:45
Hečer: Sad nas drugačije gledaju, moramo da se naviknemo na to!
Amerikanac Vil Hečer prvi put ove sezone nije ima dvocifren košgeterski učinak, odbrana Budućnosti potpuno ga je zaključala i praktično izolovala od ostatka ekipe, a sve to je dovelo do prvog poraza Partizana u Jadranskoj ligi.

Svestan je Hečer da su rivali počeli da ga gledaju drugim očima, ali veruje da je ekipi samo malo potrebno da se adaptira na nove okolnosti kako bi se vratila na pobednički kolosek.

“Budućnost je igrala kombinovanu odbranu ’zona-čovek’ kad sam bio na parketu, a bilo mi je mnogo teško čak i da dodajem loptu saigračima. Ali, bilo je očekivano da ekipe počnu to da rade protiv nas. Samo moramo da se naviknemo kao tim na te situacije, da ih razumemo i počnemo da rešavamo. Biće toga sve više, pa će morati i ostali momci da počnu da pogađaju više“, rekao je Hečer.

Crno-beli su u derbiju sedmog kola opet u napetoj završnici igrali meč „na jednu loptu“ i tom ruletu loptica nije stala na njihovo polje.

“Nije bila tako teška utakmica, nego smo mi napravili dosta grešaka, a to nije smelo da se desi. Vodili smo sedam razlike na poluvremenu. Uprkos svemu što se desilo u nastavku, imali smo šansu da pobedimo. Nismo uspeli, napravili smo faul, primili trojku, oni su bolje reagovali u završnici“, analizirao je Hečer.

Košarkaši Partizana protiv Budućnosti su veoma loše šutirali za tri poena. Od 25 pokušaja pogodili su samo tri puta. Pored toga, napravili su dosta grešaka, ili ih je protivnik naterao na to, u momentima kada se lomila utakmica.

Uprkos svemu tome, nemaju crno-beli previše vremena da žale za propuštenom šansom jer ih za dva dana očekuje novi meč. Ovaj put radi se o Ligi šampiona, trećem kolu i okršaju u Pioniru sa poljskom Zjelonom Gorom. To će biti prvi meč Partizana pred domaćom publikom u ovom takmičenju.

“U utorak nam dolazi težak rival iz Poljske, moramo da se vratimo na pobednički put, nastavljamo sa treninzima. Važno
je da analiziramo greške i probamo da ih ispravimo do sledeće utakmice. Pravili smo greške, to je normalno za svaku ekipu, ali to je deo košarke“, zaključio je Hečer.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar