Новак: Шта ако изгубим прво мјесто?! Једноставно је...!

Новак Ђоковић говорио је о ситуацији у којој се налази пред крај 2016. године. На крају, можда губитак прве позиције и не би био лош за њега, на пољу мотивације и припреме за наредну сезону.

Тенис 01.11.2016 | 23:30
Новак: Шта ако изгубим прво мјесто?! Једноставно је...!
Након што је освојио и Беч, победом над Жоом-Вилфредом Цонгом, Енди Мареј дошао је у ситуацију да на предстојећем Мастерсу у Паризу први пут у каријери постане "Број 1" на АТП листи.

Та позиција у претходној 121 недељи, а 222 рачунајући и "режим" из периода 2011-12, односно 2012-13, и даље припада Новаку Ђоковићу.

Свестан да би Мареј могао да га "скине" с трона тријумфом у "Берсију", или самим пласманом у финале у случају свог пораза пре полуфинала, Ђоковић се присетио како је то изгледало претходна два пута када су га претицали Роџер Федерер, односно Рафаел Надал.

По правилу, уследиле су боље партије српског аса и повратак на прво место...

"Био сам и раније у сличним ситуацијама, када је ранг листа у питању, тако да знам шта ми је чинити. Трудићу се да ствари максимално поједноставим", рекао је Ђоковић и између редова наговестио да неће патити, напротив.

Он је од Ролан Гароса освојио турнир, Мастерс у Торонто, што је један од "најсушнијих" периода од када је 2011. први пут постао "Број 1".

У Паризу ће почети од друге рунде, када ћемо видети колико се психички и физички опоравио, колико је успео да "напуни батерије" и у којој мери је поново почео да ужива у тенису, јер претходних недеља није крио да је пролазио кроз мотивациону кризу и период засићења.

У договору са свим члановима стручног штаба, одлучио је да у "Берсију" крене у одбрану титуле и без Бориса Бекера и без Марјана Вајде, што би требало да њему лично, али и целом тренерском "пулу" донесе нека нова сазњања у смирај сезоне у којој је остварен деценијски сан о Ролан Гаросу, али у којој је потом плаћена прилично велика цена...

"Освајање Ролан Гароса ове године донело ми је много среће и задовољства, али с друге стране узело ми је много тога, очигледно. Осетио сам се помало исцрпљено, морам да кажем и вероватно мање мотивисано него пре", рекао је Ђоковић на конференцији за медије дан пре почетка претпоследњег великог турнира до краја сезоне, односно последњег пре Финале Мастерс серије у Лондону.

И тамо ће, у "О2 Арени", Новак бранити титулу и бодове, за разлику од Ендија, тако да у најбољем случају – да освоји Париз и Лондон – наш најбољи спортиста свих времена остаће на актуелних 12.900 бодова, док Мареј својих 10.985 може итекако да увећа.

Али, Новак о томе одбија да говори. Он има, тренутно, друге приоритете, јер је свестан да када је на врхунцу форме, када игра свој најбољи тенис, нема правог ривала на АТП туру.

"Стога, било је потребно да поново пронађем онај осећај с којим сам излазио на терен и гурао себе напред стално. Претпостављам да је за то потребно мало времена, вероватно мало више него што сам очекивао, тако да тренутно могу да кажем да се налазим у бољем стању свести него пре неколико месеци", рекао је Ђоковић.

На крају, губитак прве позиције на АТП листи, која је његова непрестано од 7. јула 2014. године (121 недеља) могао би да буде и добар крај године за Новака...

...ако ће се 2017. вратити "онај стари".

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар