Novak: Šta ako izgubim prvo mjesto?! Jednostavno je...!

Novak Đoković govorio je o situaciji u kojoj se nalazi pred kraj 2016. godine. Na kraju, možda gubitak prve pozicije i ne bi bio loš za njega, na polju motivacije i pripreme za narednu sezonu.

Tenis 01.11.2016 | 23:30
Novak: Šta ako izgubim prvo mjesto?! Jednostavno je...!
Nakon što je osvojio i Beč, pobedom nad Žoom-Vilfredom Congom, Endi Marej došao je u situaciju da na predstojećem Mastersu u Parizu prvi put u karijeri postane "Broj 1" na ATP listi.

Ta pozicija u prethodnoj 121 nedelji, a 222 računajući i "režim" iz perioda 2011-12, odnosno 2012-13, i dalje pripada Novaku Đokoviću.

Svestan da bi Marej mogao da ga "skine" s trona trijumfom u "Bersiju", ili samim plasmanom u finale u slučaju svog poraza pre polufinala, Đoković se prisetio kako je to izgledalo prethodna dva puta kada su ga preticali Rodžer Federer, odnosno Rafael Nadal.

Po pravilu, usledile su bolje partije srpskog asa i povratak na prvo mesto...

"Bio sam i ranije u sličnim situacijama, kada je rang lista u pitanju, tako da znam šta mi je činiti. Trudiću se da stvari maksimalno pojednostavim", rekao je Đoković i između redova nagovestio da neće patiti, naprotiv.

On je od Rolan Garosa osvojio turnir, Masters u Toronto, što je jedan od "najsušnijih" perioda od kada je 2011. prvi put postao "Broj 1".

U Parizu će početi od druge runde, kada ćemo videti koliko se psihički i fizički oporavio, koliko je uspeo da "napuni baterije" i u kojoj meri je ponovo počeo da uživa u tenisu, jer prethodnih nedelja nije krio da je prolazio kroz motivacionu krizu i period zasićenja.

U dogovoru sa svim članovima stručnog štaba, odlučio je da u "Bersiju" krene u odbranu titule i bez Borisa Bekera i bez Marjana Vajde, što bi trebalo da njemu lično, ali i celom trenerskom "pulu" donese neka nova saznjanja u smiraj sezone u kojoj je ostvaren decenijski san o Rolan Garosu, ali u kojoj je potom plaćena prilično velika cena...

"Osvajanje Rolan Garosa ove godine donelo mi je mnogo sreće i zadovoljstva, ali s druge strane uzelo mi je mnogo toga, očigledno. Osetio sam se pomalo iscrpljeno, moram da kažem i verovatno manje motivisano nego pre", rekao je Đoković na konferenciji za medije dan pre početka pretposlednjeg velikog turnira do kraja sezone, odnosno poslednjeg pre Finale Masters serije u Londonu.

I tamo će, u "O2 Areni", Novak braniti titulu i bodove, za razliku od Endija, tako da u najboljem slučaju – da osvoji Pariz i London – naš najbolji sportista svih vremena ostaće na aktuelnih 12.900 bodova, dok Marej svojih 10.985 može itekako da uveća.

Ali, Novak o tome odbija da govori. On ima, trenutno, druge prioritete, jer je svestan da kada je na vrhuncu forme, kada igra svoj najbolji tenis, nema pravog rivala na ATP turu.

"Stoga, bilo je potrebno da ponovo pronađem onaj osećaj s kojim sam izlazio na teren i gurao sebe napred stalno. Pretpostavljam da je za to potrebno malo vremena, verovatno malo više nego što sam očekivao, tako da trenutno mogu da kažem da se nalazim u boljem stanju svesti nego pre nekoliko meseci", rekao je Đoković.

Na kraju, gubitak prve pozicije na ATP listi, koja je njegova neprestano od 7. jula 2014. godine (121 nedelja) mogao bi da bude i dobar kraj godine za Novaka...

...ako će se 2017. vratiti "onaj stari".

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar