Обезбијеђена српска скупштинска већина

Након Централне изборне комисије БИХ и Суд БиХ је одбацио жалбу досадашњег начелника Сребренице Ћамила Дураковића на регуларност локалних избора, који и даље судским путем покушава да пролонгира одлазак са ове функције на коју долази заједнички кандидат српских партија Младен Грујичић.

Република Српска 30.10.2016 | 20:00
Обезбијеђена српска скупштинска већина
Обезбијеђена је и српска скупштинска већина у локалном парламенту, мада ће у подјелу власти на локалном нивоу бити укључене и бошњачке партије.

Док досадашњи начелник Сребренице Ћамил Дураковић уз помоћ адвоката настоји да пролонгира одлазак са ове функције, заједнички кандидат српских странака Младен Грујичић броји ситно дане до сједања у фотељу првог човјека ове општине у којој живот и даље тече споро и мирно, као да се све те политичке тензије дешавају далеко одавде.

Након више година, српске партије су се договориле и предложиле једног заједничког кандидата, што је дало резулата, а имаће и већину у скупштини општине Сребреница. У власти ће учествовати и представници бошњацких партија, којима припада мјесто замјеника начелника и предсједника локалног парламента.

У Сребреници стално живи око пет хиљада становника. Многе донације су овдје дошле, али ефекти баш и нису несто видљиви. Посла нема довољно ни за Србе ни за Бошњаке, а много тога недостаје за живот, јер овдје нема ни месаре, ни пекаре, ни књижаре, потребна су нова радна мјеста, инвестиције, пројекти који би доприњели развоју и бољем животу. Политика је очигледно једно, а стварни проблеми и потребе нешто сасвим друго.



(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Није ваљда.

30.10.2016 19:49

Није ваљда да це овај Цвјетиновиц опет у владајуцу коалицију, па овај од рата политицки профитира и максимално користи бенефиције. Тај це и са црним дјаволом само да је на било који нацин, на њему, одговарајуцем полозају - позицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.10.2016 21:40

Па то је РС данас!!

Name

србољуб

31.10.2016 05:47

СрбољубОва побједа на изборима у СРЕБРЕБИЦИ ТЕ КАСНИЈЕ РЕФЛЕКСИЈЕ У ДАЉЊИМ ДЕСАВАЊИМА ПОКАЗАЦЕ СЕ КАО АУТО ГОЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

србољуб

31.10.2016 05:56

Драги моји срби много мудрије је било оставити Сребреницу муслиманимма Заједницка кандидат и заједницка листа показацесе као побједа ауто голом поразене екипе .кратко је вријеме за слсвље у два слуцаја зиви били тихо јос тисе

ОДГОВОРИТЕ