Obezbijeđena srpska skupštinska većina

Nakon Centralne izborne komisije BIH i Sud BiH je odbacio žalbu dosadašnjeg načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića na regularnost lokalnih izbora, koji i dalje sudskim putem pokušava da prolongira odlazak sa ove funkcije na koju dolazi zajednički kandidat srpskih partija Mladen Grujičić.

Republika Srpska 30.10.2016 | 20:00
Obezbijeđena srpska skupštinska većina
Obezbijeđena je i srpska skupštinska većina u lokalnom parlamentu, mada će u podjelu vlasti na lokalnom nivou biti uključene i bošnjačke partije.

Dok dosadašnji načelnik Srebrenice Ćamil Duraković uz pomoć advokata nastoji da prolongira odlazak sa ove funkcije, zajednički kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić broji sitno dane do sjedanja u fotelju prvog čovjeka ove opštine u kojoj život i dalje teče sporo i mirno, kao da se sve te političke tenzije dešavaju daleko odavde.

Nakon više godina, srpske partije su se dogovorile i predložile jednog zajedničkog kandidata, što je dalo rezulata, a imaće i većinu u skupštini opštine Srebrenica. U vlasti će učestvovati i predstavnici bošnjackih partija, kojima pripada mjesto zamjenika načelnika i predsjednika lokalnog parlamenta.

U Srebrenici stalno živi oko pet hiljada stanovnika. Mnoge donacije su ovdje došle, ali efekti baš i nisu nesto vidljivi. Posla nema dovoljno ni za Srbe ni za Bošnjake, a mnogo toga nedostaje za život, jer ovdje nema ni mesare, ni pekare, ni knjižare, potrebna su nova radna mjesta, investicije, projekti koji bi doprinjeli razvoju i boljem životu. Politika je očigledno jedno, a stvarni problemi i potrebe nešto sasvim drugo.



(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nije valjda.

30.10.2016 19:49

Nije valjda da ce ovaj Cvjetinovic opet u vladajucu koaliciju, pa ovaj od rata politicki profitira i maksimalno koristi beneficije. Taj ce i sa crnim djavolom samo da je na bilo koji nacin, na njemu, odgovarajucem polozaju - poziciji.

ODGOVORITE
Name

Re

30.10.2016 21:40

Pa to je RS danas!!

Name

srboljub

31.10.2016 05:47

SrboljubOva pobjeda na izborima u SREBREBICI TE KASNIJE REFLEKSIJE U DALJNJIM DESAVANJIMA POKAZACE SE KAO AUTO GOL

ODGOVORITE
Name

srboljub

31.10.2016 05:56

Dragi moji srbi mnogo mudrije je bilo ostaviti Srebrenicu muslimanimma Zajednicka kandidat i zajednicka lista pokazacese kao pobjeda auto golom porazene ekipe .kratko je vrijeme za slsvlje u dva slucaja zivi bili tiho jos tise

ODGOVORITE